Coaching bij Fysieke en Mentale klachten

Waardevolle informatie

Coaching bij fysieke en mentale klachten: Daar waar we met het hoofd geen “nee” meer kunnen zeggen, zal het lichaam het uiteindelijk voor ons gaan doen. Als je dagelijks in een patronen zit wat je eigenlijke niet meer wil, gaat dat op den duur continue spanning opleveren. Als we de signalen in ons hoofd steeds opzij blijven duwen en er op die manier geen gehoor aan gaan geven. Krijg je een moment dat dit spanning op gaat leveren en dan zoekt het zelf een weg naar één kant op: naar binnen. Het lijf zal uiteindelijk dan gaan reageren, vaak met klachten als gevolg: moeheid, hoofdpijn, benauwdheid, hartkloppingen, slecht slapen, pijnklachten in spieren en gewrichten, huidproblemen… “Wat zou de klacht jou op dat moment kunnen vertellen?” is dan een waardevolle vraag? Met andere woorden: waar zeg je nog steeds “JA”, terwijl je eigenlijk “NEE” zou moeten zeggen? Als je dit door hebt, krijg je een opening richting de poort naar herstel.

Controle terug over jouw leven

Juriaan begeleidt je, om met deze klacht aan het werkt te gaan. De klacht te gaan gebruiken als insteek om jouw kwaliteit van leven te herstellen en te verbeteren. En daarmee schep je een voorwaarde om jouw klacht op deze manier positief te beïnvloeden. Onze ervaring is dat de klachten aanzienlijk minder worden of ze verdwijnen helemaal. Stel dat de klacht blijft, zal je toch in staat zijn om met jouw klacht weer controle over je leven te krijgen. In plaats van dat jouw klacht je leven negatief blijft beïnvloeden.

Feit

Juriaan gaat aan de hand van een gesprek, lichamelijk onderzoek of echografie kijken we wat de beste weg naar herstel is. Dat kan een aanvullend onderzoek zijn of een directe verwijzing naar eventueel een specialist. Dat is de coaching van Juriaan bij Mentale en fysieke klachten voor staat

Emotie

Wat betekent de klacht in je dagelijkse leven, werk en nachtrust. Er wordt ook in je omgeving gekeken, met al deze informatie kan Juriaan bekijken wat de impact van je klacht is je dagelijkse functioneren.

Voeding

Goede voeding draagt bij aan een sneller herstel. We gaan opzoek naar welke bouwstoffen je mis in jouw voedingspatroon. Welke voedingsmiddelen gebruik je die misschien negatieve invloeden op je kunnen hebben? Hoe zou je dit kunnen aanpassen of eventueel aanvullen? Door zijn brede netwerk zijn er meerdere mogelijkheden om je hierin te begeleiden.

Beweging

Je klachten kunnen invloed hebben op je bewegingspatroon. Omdat beweging belangrijk is voor het herstel van vrijwel alle aandoeningen, bekijk hij zorgvuldig hoe je (weer) in beweging kan brengen.

Bewustwording

Juriaan vindt het belangrijk om ook naar eventuele onderliggende oorzaken te kijken. Het zou namelijk goed kunnen dat de klacht slechts een symptoom is van iets dat eronder ligt.  Is er mogelijk sprake van spanning door werk of privé waardoor deze klacht is ontstaat.

Ik kom graag met je in contact, vul onderstaand je gegevens in, dan bel ik je om vrijblijvend te bespreken wat ik voor je kan betekenen email info@dokterjuriaan.nl , bellen mag ook +31 6 23 26 77 34

Juriaan Galavazi geeft diverse lezingen en trainingen over dit thema en andere aanverwante thema’s. Wil je deze een keer bijwonen, hou hier de agenda in de gaten voor nieuwe datums en inschrijvingen.