Champignon bosui empanadas e1533047980240

De Empanada heeft een kleine wereldreis gemaakt, van Spanje naar Zuid-Amerika waar hij nu een heel populaire street food snack is. De naam van dit heerlijke pasteitje komt van het Spaanse werkwoord Empanar, wat ‘in brood verpakken’ betekent. Vandaag maak je een vulling van champignons, bosui en oude kaas. Samen met de gegrilde Romana sla en Smoky dressing staat er vanavond een echt latin feestje op tafel.

Bereidingswijze Champignon-bosui Empanada’s

Groenten bakken

Verwarm de oven voor op 220°C. Boen de champignons goed schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en dan in kleine stukjes. Verhit 1 el olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de bleekselderij en champignons in ongeveer 5 min goudbruin en tot het meeste vrijgekomen water is verdampt.

 

Vulling Empanada maken

Pel en hak of rasp de knoflook fijn. Voeg 3/4e van de knoflook, 1/4 tl zout en peper naar smaak aan de pan toe en roerbak 1 min. Snijd de bos uien in dunne ringetjes en doe ze in de pan. Roer door, zet vuur uit en laat de vulling iets afkoelen

Empanada’s vouwen

Rol het bladerdeeg met aanklevend papier op een bakplaat uit. Snijd in 6 vierkanten. Leg in het midden van elk vierkant 2 el vulling en 1,5 el geraspte kaas. Bewaar 1 el kaas voor stap 5. Pak dan een deegpunt, trek het deeg iets uit en vouw naar de tegenovergestelde punt zodat een driehoekvormig flapje ontstaat. Druk de randjes goed aan.

 

Empanada’s in de oven

 

Bak de empanada’s in 12 tot 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. De temperatuur en tijd staat op de verpakking van de bladerdeeg.

 

Dressing maken

Doe de apart gehouden kaas met de mayonaise, 2-3 el water, de rest van de knoflook, een mespunt gerookt paprikapoeder (of meer naar smaak) en 1/4 tl zout en peper naar smaak in een hoge (maat)beker en pureer met een staafmixer tot een gladde dressing. Voeg evt. 1-2 el water toe als de dressing te dik is.

 

En dan uiteindelijk de Romana Sla bereiden

Maak de gebruikte koekenpan schoon en verhit hem op hoog vuur. Snijd de baby Romana sla in de lengte doormidden en leg met de snijkant omlaag in de pan. Rooster 1-2 min, keer de sla om en rooster nog 1-2 min op de andere kant. Leg de gegrilde sla op de borden, besprenkel met de dressing en serveer met de empanada’s. Eet smakelijk

 

Ingrediënten Empanada

  • Zaanse mayonaise
  • bosui
  • bladerdeeg
  • geraspte oude kaas
  • gerookt paprikapoeder
  • knoflook
  • bleekselderij
  • baby romana sla
  • olijfolie
  • peper en zout
  • champignons

Gecreëerd door:  Chef-kok Mirte van Marley Spoon Boodschappen zo in de keuken bezorgt, alle ingrediënten worden per gerecht verpakt en gekoeld thuisbezorgd. Het leven is te kort om slecht te eten; simpele, verse ingrediënten – en een beetje zorg – is alles wat nodig is om iedere dag een goed gerecht op tafel te zetten. Bestel nu snel en makkelijk al deze producten voor dit recept.

Vind je deze pagina interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *