Brie met vijgenjam en balsamico-groenten met krieltjes
Een kaasplankje anders, en dat doe je met vijgenjam, dit is een prima afsluiter voor een diner. Deze klassieke combi in een nieuw jasje gestoken. Je maakt een gezondere variant op de kaassoufflé door plakken brie krokant te bakken in de oven. Van de gedroogde vijgen maak je een jam om de romige kaas in te dippen. In combinatie met geroosterde groenten in balsamico en goudbruine ovenkrieltjes is dit een gerecht dat alle vakjes aantikt.
Maak dit gerecht in 6 simpele stappen

1. Bieten roosteren
Verwarm de oven voor op 200°C hete lucht / 220°C. Leg de krieltjes in een grote kom of bak met water. Snijd de stronkjes van de bos biet en gele biet, schil de bieten en spoel ze om. Halveer de bieten en snijd ze vervolgens in 0,5 cm brede partjes. Leg de bieten op een bakplaat met bakpapier, hussel om met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper en bak 10 minuten in de oven.

2. Krieltjes roosteren
Halveer intussen de paprika, verwijder de kern en snijd in 1,5 cm brede repen. Pel en snijd de ui in 1,5 cm dikke partjes. Giet de krieltjes af, schrob schoon en halveer ze. Meng de krieltjes met 1 eetlepel olijfolie, de Italiaanse kruiden en een snuf zout. Leg de krieltjes op een 2e bakplaat met bakpapier en bak ze in 20-25 minuten in de oven gaar.

3. Vijgenjam maken
Hak intussen de vijgen grof en doe ze met 200 ml water in een kleine kookpan. Breng aan de kook, laat 10 min zacht borrelen. Voeg dan 1 theelepel azijn en 1 theelepel olijfolie toe en pureer met een staafmixer glad. Snijd intussen de brie in 1,5-2 cm dikke plakken.
Doe het paneermeel op een bord en druk de brie aan beide kanten in het paneermeel om met een laagje te bedekken.
Wil je dit recept maken ga dan voor het vervolg via deze link
Met lekker en goed eten creëer je de beste herinneringen!
Gecreëerd door: Chef Mirte van Marley Spoon