Mijn huid van Caroline Thilemans

Mijn huid …Alles over de verzorging die je huid doet stralen. Wie wil dat niet? Daarom klonk dat voor mij wel interessant. Ik ben namelijk niet zo handig in de wereld van de schoonheidsverzorging. Ik ben één keer in een schoonheidssalon geweest. Waar de meeste vrouwen zich heerlijk laten verwennen, lig ik als een kat in de nauw. Ondertussen gingen paar ogen als detective over mijn gezicht heen. Heel dicht in mijn comfort zone, werd alles minutieus onder de loep genomen. Haartjes werden eruit getrokken, of deze een doodzonde had begaan. Met een ferme ruk werden ze eruit getrokken, ai. Dat was niet heel fijn, dat veel vrouwen dit heerlijk vinden, ik snapte dat niet. En dat gepriegel en gefrummel, sorry dames, kan er niks ander van maken. Stil liggen, ik had het al snel gezien.

Op het einde een verhaal over droge huid, tubetje dit, lotion dat, zoveel informatie. Volgens de schoonheidsspecialiste, had ik dit echt nodig. En ondertussen vroeg ik mij af hoe lang zijn vrouwen hier mee bezig?? Wat een dagtaak als ik al die spullen zag en hoorde. En ondertussen was ik de helft al snel vergeten, wie en wat eerst moest. Het lukte haar wel dat ik weg ging met een hele tas vol spulletjes… Vandaar dat ik dacht, hier heb ik wat aan. Een boek die mij op een leuke manier uitlegt hoe ik alles kan gebruiken.

En dat klopt, alles staat erin beschreven. De achterliggende verhaal over dag en nacht crème. Wanneer, wat en hoe je iets moet aanbrengen. De verschillend huidtypes die er zijn, problemen die er kunnen ontstaan. Van top tot teen wordt besproken met de nodige voorbeelden. Zelfs over de verandering van je huid naarmate je ouder wordt. En de mannen worden hier niet vergeten.

Ik kan mij indenken dat iemand die nu de basis opleiding schoonheidsverzorging volgt, hier veel aan heeft. Ook de make-up wordt nog besproken. Wat ik leuk vindt zijn de recepten en de foto’s . Als ik eerlijk ben, zoveel informatie dat ik het lastig vindt om dit toe te passen. Voor iemand die geregeld naar de schoonheidsspecialiste gaat, is dit boek handig en bruikbaar om even terug te bladeren als je de tips van je schoonheidsspecialiste bent vergeten.

Laat je niet door mijn verhaal weerhouden om dit boek aan te schaffen, qua vormgeving en inhoud is er niks op aan te merken. Zoals je al begreep, ben ik nogal onhandig.

Ook voor een man kan dit boek handig zijn, ook daar staat een stuk over in, dus heeft je vrouw het liggen..of geef het cadeau!

3 reacties op “Mijn huid

  1. Thilemans Caroline zegt:

    Super tof artikel Eveline! Leuk om te lezen. Uiteraard kan het erg veel informatie zijn voor iemand die nog niet heel erg op de hoogte is, maar het was ook mijn doel om een duidelijk overzicht te maken van welke producten voor welk huidtype geschikt zijn. Ik heb zo goed mogelijk getracht een goede structuur in het boek op te bouwen, dat hij voor iedereen geschikt is.
    Bedankt voor je review! x Caroline

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *