Alles blijft nazinderen - boekentips - Zensitivity.nl -

Alles blijft nazinderen

Als je kind uit het leven stapt

Joke is twintig wanneer ze uit het leven stapt. Zestien jaar later schrijft haar vader het boek – Alles blijft nazinderen, als je kind uit het leven stapt. Hierin beschrijft haar vader Marc van de Gucht over de dood van zijn dochter. Dit verhaal heeft hij gedaan om voor zich zelf een plaats te geven.

De rauwe pijn en het ongeloof bij haar overlijden. Tot zijn niet-aflatende inzet om de ongelooflijke hoge aantal zelfmoordcijfers te doen dalen door de veerkracht van jongeren te versterken. Alles blijft nazinderen, als je kind uit het leven stapt, is een indrukwekkende getuigenis over een maatschappelijk en nog dagelijks spelende thema.

We blijven nog steeds zoeken naar een manier om het onuitsprekelijke verlies een plaats te geven. De pijn en het verdriet hebben intussen deels plaats gemaakt voor hoop. Hoop dat de herinnering aan Joke ons kracht blijft geven om andere jongeren te helpen.
Ons gezin is levenslang onherstelbaar beschadigd, maar we blijven nog steeds dapper verder werken aan onze nieuwe bestaan. Het verlies zal altijd blijven. Wel weten we intussen dat het rouwproces ervoor heeft gezorgd. Dat we een aantal dingen nu helemaal anders zijn gaan inzien dan vroeger. Daarom besloot ik dat de tijd rijp was om een boek
hierover te schrijven.

Marc Vande Gucht


Wie is Marc van de Gucht

Marc van de Gucht werkte jarenlang in het bedrijfsleven. Hij werkte onder meer als commercieel directeur van het dagblad – De Tijd. Na de dood van zijn dochter Joke richtte hij samen met Jan Toye Ga voor Geluk op. Sinds 2005 werd voor meer dan 6 miljoen euro geïnvesteerd in projecten voor jongeren in Vlaanderen, die een steuntje nodig hadden.

Tegenwoordig is Ga voor Geluk een stichting die meer goede doelen ondersteunt. En aan Fondsenwerving doet via Het Fonds ‘Vrienden van Ga voor Geluk’, wat beheerd wordt door de Koning Boudewijn Stichting.

Aanvraag interview

Marc Vande Gucht staat je graag te woord. Wil je meer weten over het boek of de stichting en wil je graag in gesprek met Marc? Neem dan contact op via info@zensitivity.nl

Wil je het boek aanschaffen, dat kan via deze link

Alles blijft nazinderen, Als je kind uit het leven stapt – Marc Vande Gught
ISBN 9789401458993 | Paperback | 192 blz. | € 19,99

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *