Bladerdeeg pakketjes
Wij vinden bladerdeegpakketjes met feta, spinazie, courgette & tomatensalade echt het einde. Waarom? Ze zijn geliefd bij groot en klein, makkelijk te maken en je kunt er gemakkelijk allerhande groenten in verstoppen. Deze vul je met courgette en spinazie. Gecombineerd met de feta, is deze groente overheerlijk en die sappige tomaatjes maken jouw maaltijd af!
Kook dit gerecht in 6 simpele stappen
1. Courgette raspen
Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht/225°C. Rasp de courgette grof en meng met een flinke snuf zout. Laat zo 5min staan, doe dan de courgetterasp in een zeef en druk het vocht eruit.
2. Ingrediënten voorbereiden
Pel en hak intussen de ui fijn. Hak de spinazie grof. Pluk de oreganoblaadjes en hak deze samen met de peterselie fijn.
3. Vulling bakken
Verhit 2-3el olijfolie in een grote koekenpan of wok. Voeg de ui en courgetterasp toe en bak 8-10min op middelhoog vuur, roer af en toe. Voeg dan de spinazie hand voor hand toe en bak tot de spinazie is geslonken, ca. 2-3min. Roer dan 2/3 van de gehakte kruiden door de vulling en breng op smaak met peper.
4. Feta voorbereiden
Verkruimel intussen de feta grof.
5. Deeg voorbereiden
Rol het bladerdeeg met aanklevend papier op een bakplaat uit. Snijd in 2 even grote rechthoeken. Laat de vulling ietwat afkoelen en meng met de feta.
Wil je de rest van de stappen weten ga via de button naar het recept.
Gecreëerd door: Chef-kok Hannah Bouloudis van Mary Spoon
2 reactie
Smakelijke groet.
Dank je wel