Beschermengelen wat moet je van ze weten - zensitivity.nl - spiritualiteit - Engelen

Iedereen heeft wel eens iets bijzonder in zijn leven meegemaakt, die niet te verklaren zijn. Op moment dat je het niet verwacht en wanneer je in nood was. Iets wat je tegen hield bij gevaar. Mensen die bezig zijn met spiritualiteit weten waarover ik het heb. In de kerk worden al decennia over ze gesproken. Waar ik het over ga hebben zijn beschermengelen, wie zijn ze en wat doen ze. Ik ga niet over het kerkelijk vlak houden, maar houdt het dichter bij mezelf.

Iedereen kent wel een Engel, vanuit de kerk waar ze als beelden staan, kerk, in boeken, televisie etc. Je kent het wel, mooie afbeeldingen met vleugels, die een mannelijke uitstraling hebben. Zo heeft iedereen een bepaalt beeld hierover, dat mag en is goed. Sommige mensen die hebben kennis gemaakt met deze beschermengelen en weten waar ik het over heb. Er zijn mensen die ze hebben mogen aanschouwen, als je dit mag dan weet je dat het goed is. Iedereen heeft er een bij zich, maar kunnen of durven ze niet aan te roepen. Of zeggen dat ze niet bestaan omdat ze op het moment dat zij het nodig hadden er niet waren. Feitelijk voelen ze zich in de steek gelaten, net als je ouders vrienden en familie kunnen ze je niet voor alles behoeden.

Beschermengelen komen bij jou wanneer jij als foetus ontwikkeld als mens, en zelf al eerder. Zij zullen tot aan je laatste adem bij je zijn. Let eens op kleine kinderen, baby’s als ze ineens naar iets aan het lachen zijn. Ze lachen naar hun beschermengel die naar ze kijkt, kinderen hebben nog niet de ingeprente waarheid over het leven. Kijken naar iets waar ze op dat moment zijn en dat is hun waarheid. Naar mate de kinderen groter worden, mensen gaan spreken, opvoeding, scholen doorlopen verdwijnt deze liefdevolle ervaring.

Ze raken verward in wat mensen zeggen, mogen er niet over praten. Allerlei aannames worden hun ingefluisterd, angsten aangepraat. Stel dat je dit verteld en mensen je als gek verklaren en ook je familie. Wie zijn wij als mensen om elkaars angsten te delen. Raak niet in paniek als je kind in het niets staat te praten, een denkbeeldige vriend heeft. Op dat moment beleven zij hun veiligheid. De indrukken van de wereld kunnen ze kwijt via dit gedrag. Hoe mooi zou het zijn als je ze zou steunen door te zeggen dat het oke is. Laat ze genieten, want het brengt deze kinderen zoveel wijsheid voor hun leven mee. Het spreek tegen ze, troost ze en geeft hun liefde.

Wees niet bang dat je verstoten bent door iets waar je geen grip op hebt. Ook jij kan hierbij, alleen als je durft los te laten. Zal je het gaan ervaren wat het nou is. Wees als een kind, wordt nieuwsgierig en praat tegen ze.

Elke beschermengel is als een verzorgende moeder of vader, de “perfecte” moeder of vader. (Ik schrijf nu vanuit een vrouw zijnde, het aan jou welk gevoel het geeft. Het gaat hierom of je het begrijpt). Deze moeder loopt altijd achter haar kind aan en doet haar best om het kind veilig te houden. Ze zal zich zeker actief interesseren over het leven van het kind en hun aardse reis op de voet volgen. Dit is hoe beschermengelen over jou denken, hoe een stervende moeder over haar kind denkt. En net als de beste moeders is de liefde van een beschermengel onvoorwaardelijk, maakt niet uit wat je doet. Zij schaamt zich niet voor je en zal je niet veroordelen. Maar sluit haar liefdevolle energie op het moment dat je het lastig hebt.

Beschermengelen kunnen en zullen troost je bieden, begeleiden, mensen en kansen op je pad brengen. Toch zijn er ook grenzen met betrekking tot wat beschermengelen voor jou kunnen en mogen doen. Dit artikel zal je in staat stellen om meer uit je relatie met beschermengelen te halen, inclusief het laten zien wie beschermengelen in werkelijkheid zijn en wat hen motiveert.

Beschermengelen kennen geen rangen en standen bij wie ze helpen

Deze beschermengelen zijn niet alleen voor christenen. Beschermengelen helpen mensen van alle geloofsovertuigingen: Joods, heidens, hindoeïstisch, boeddhistisch, islamitisch en natuurlijk christenen! Beschermengelen werken ook met mensen die spiritueel zijn, maar zich niet identificeren met één religie.

Als iedereen al voor hun geboorte een beschermengelen toegewezen kreeg, is dat volstrekt logisch. Het is ook de moeite waard om te vermelden dat beschermengelen niet één favoriete spirituele traditie hebben. De beschermengelen houden zich voornamelijk bezig met de Gouden Regel: Jou te beschermen en te dienen.

Hoe zit het met atheïsten? Hebben ze beschermengelen? Ja, waarom niet? Omdat we krachtige spirituele wezens zijn die een vrije wil hebben, respecteren beschermengelen onze vrije wil over hoe we onze leven willen doorlopen en hoe we over dingen denken. Zolang je niemand je overtuigingen opdringt, jezelf of iemand anders kwaad doet, respecteren beschermengelen deze overtuigingen. En willen net zoals zij doen, dit ook aan jou doorgeven.

Beschermengelen hebben ook gevoel

Het is verleidelijk om te denken dat beschermengelen als eendimensionale standbeeld gezien moet worden, dat ze hier zijn om onze verlangens te vervullen. We zouden ook kunnen denken dat beschermengelen wezens zijn van het licht die zich verplaatsen via dimensies.

Beschermengelen zijn eigenlijk zeer emotionele wezens, wat logisch is omdat het hun taak is om nederigheid en mededogen aan de mensheid te laten zien. Beschermengelen zijn erg gevoelig voor de emoties van anderen, en hun emotionele buitenste laag is net zo dun als een schil. Wanneer je pijn hebt, hebben je beschermengelen dat ook. Maar ook al voelen engelen emoties, ze zullen vaak een deel van ons lijden overnemen. Zodat we het niet allemaal hoeven te voelen, of ons alleen te voelen. Maar wees niet bang, beschermengelen zijn emotionele experts en zeer krachtig, dus ze zullen nooit meer op zich nemen dan ze aankunnen!

Hoe vraag je beschermengelen om hulp

Engelen en vooral beschermengelen zijn vaak in je buurt. En bezig om je leven op aarde te verzachten wanneer je het moeilijk hebt en wijze lessen te geven. Dus zelfs mensen die nooit bidden, of nooit engelen om hulp vragen, profiteren voortdurend van deze hulp. Beschermengelen, al dan niet uitgenodigd, zullen altijd opduiken op momenten wanneer het nodig is, maar ook voor de kleine dingen.

Bedenk, mensen zijn krachtige spirituele wezens en dus hebben ze ook een krachtige vrije wil. Vanuit deze vrije wil nemen we veel beslissingen die over onze aardse zaken gaan. Een van de belangrijkste beslissingen die we kunnen nemen is om meer te communiceren met onze beschermengelen. Dit is eenvoudig te doen, dit kan via je gedachten, gebeden of een dagboek.

Wanneer je beschermengelen vraagt om je te helpen in wat je nodig hebt en de vraag te stellen in waar geholpen wil worden. Geeft het hen meer ruimte om je te helpen. Dat komt omdat engelen, bijna altijd, je vrije wil zullen en moeten respecteren – tenzij ze weten dat je vrije keus in het nadeel zal zijn voor jou of anderen. Dus, gebruik die krachtige vrije wil om jezelf te helpen: Vraag je beschermengelen om extra begeleiding en ondersteuning. Vertel beschermengelen precies waar je hulp nodig hebt: romantiek, financiën, gezondheid, carrière etc. Kijk dan uit naar hun berichten!

Beschermengelen kiezen jou

De reden waarom beschermengelen zo toegewijd zijn aan jou is omdat ze jou gekozen hebben. De gelofte die je beschermengelen hebben afgelegd om je bij te staan en je door het leven te leiden was een zeer heilige gelofte die werd afgelegd met het universum en de Spirit zelf als getuige.

Terwijl beschermengelen een sterk plichtsbesef voelen ten opzichte van hun verantwoordelijkheden, is hun toewijding eigenlijk gebaseerd op pure liefde. Engelen hebben een zeldzaam vermogen tot liefde en beschermengelen hebben besloten om hun liefde met jou te delen, omdat ze je ziel respecteren en een affiniteit met je voelen.

Stel je voor je ziet schattige pups. Ze kruipen over elkaar heen, kwispelen met hun staart en zijn superleuk. Ook al is elk dier lief, meestal zal één pup in het bijzonder je hart doen smelten. Hetzelfde gebeurde toen je beschermengel je zag. Ze werden verliefd en konden het niet laten om jou mee naar huis te nemen! Klinkt misschien kinderlijk, maar ik zou niet anders kunnen uitleggen.

Beschermengelen kennen je beter dan wie dan ook

Beschermengelen zijn al bij je voor je geboorte, zoals ik in het begin aangaf. Toen je een ziel was die nog in het universum verbleef. Daarom kennen ze je heel goed, want ze kennen jou, “echte” persoon. Niet alleen de cultuur waarin je leeft, de tijdsperiode en het fysieke lichaam waarin je nu in manifesteert. Ze weten wat je hebt doorlopen in je leven in alle tijden. Het is zelfs mogelijk dat je beschermengelen in een van je vorige reizen op aarde met je mee is geweest.

Beschermengelen staan heel dicht bij de Spirit, zodat ze toegang hebben tot alle bestemmingen, doelen, ervaringen en relaties die de Spirit voor jou op aarde heeft gepland. Je zou het als je blauwdruk kunnen zien, je biografie. Beschermengelen weten ook waarom je naar de aarde kwam, wat je nog mag leren en ondergaan.

Bovenal kunnen beschermengelen recht in je hart kijken. Ze kennen je diepste verlangens en je angsten. Vraag je beschermengelen om hulp bij alles wat je hart(gevoel) aangeeft, en als je ze om hulp vraagt, weet dan dat je advies krijgt van de juiste engel die op hun eigen gebied experts zijn!

Beschermengelen zijn bij je door dik en dun

Engelen zullen je nooit in de steek laten en vooral beschermengelen houden je nauw in de gaten. In tijden van crisis – of je nu in het ziekenhuis, berecht wordt, in wanhoop of in een gevangenis zit – beschermengelen zullen je beschermen, ondersteunen en liefhebben. Beschermengelen zijn dichterbij dan je denkt wanneer je in nood verkeert.

In tegenstelling tot mensen oordelen beschermengelen niet. Ze zien al onze fouten voor wat ze zijn – gewoon fouten. Beschermengelen weten dat mensen feilbaar zijn en dat we vaak ons best doen in wat we kunnen. En wanneer we niet op ons best zijn, of misschien iets vreselijks doen, is de vergeving van een beschermengel als die van een Spirit – onvoorwaardelijk. Je hoeft niet de eeuwige liefde van een beschermengel te verdienen – het wordt vrijelijk gegeven en het is je geboorterecht.

Je hebt meer dan één beschermengel

In onze cultuur worden beschermengelen vaak bestempeld als solisten. Het aantal beschermengelen dat je krijgt toegewezen hangt af van je levensomstandigheden en de doelen van je ziel. Drie of vier beschermengelen zijn echter een veelvoorkomende aantal voor één mens.

Beschermengelen hebben elk hun eigen unieke persoonlijkheid, net als mensen. Na een tijd waarin je nauw met je beschermengelen samenwerkt, kun je beginnen met het onderscheiden van hun persoonlijkheden. Een beschermengel kan bijvoorbeeld speels, beschermend, sensitief, tactvol, wijs, creatief, nederig, serieus, zachtmoedig, grappig, sterk, uitbundig, krachtig of een combinatie van deze opsommingen zijn.

Beschermengelen willen graag dat je met hen communiceert

Je kunt je beschermengelen leren kennen door zich met hen te verbinden: lees boeken over engelen, luister naar muziek met eventueel het woord “engel” in de teksten, geef je beschermengelen een naam. Breng tijd door met het erkennen van je beschermengelen. Ga zitten en begin een gesprek in jezelf. Luister zonder oordeel, wat er in je hoofd naar binnen komt. Onderzoek wat deze woorden of zinnen betekenen.

Bedenk wat je eerder onbewust al had gevraagd, wat is er toen gebeurt. Wat voor raad komt er binnen. Ga niks rationaliseren en analyseren in feiten. Voel wat deze woorden of zinnen met je doen. Welke emotie komt los, voel of er temperatuurswisseling aan het plaatsvinden is. Wordt het ineens helder in huis. Voel je een zacht briesje langs je lichaam zonder dat je het koud krijgt. Als je dit ervaart en herkent zul je steeds meer goede vrienden worden! Dan zal je engelencommunicatie op een natuurlijke manier gebeuren.

Ik stel vaak een vraag en laat deze vraag dan los. Later komt het antwoord voorbij, als je iets ziet wat op tv voorbij komt. Gewoon in je hoofd. En neem van mij aan, je bent niet gek. Anders had ik allang niet vrij rond gelopen ;). Zelfs als ik wandel en onbewust denk zal ik deze kant of de andere kant op gaan. Dan krijg ik een duwtje, zo grappig vind ik dat.

Als ik met een healing bezig ben en via dimensies beweeg, staan ze mij bij. Samen met mijn gidsen, ze staan te dringen en te roepen. Ze vinden zo leuk dat ik met ze bezig ben. Ik krijg al die wijsheid via hun, omdat ik mijn vertrouwen heb gegeven wat ze zeggen, wat dan ook klopt. Helaas verlies ik het steeds, als ik mijn feitelijke brein gebruik om hun antwoorden te weerleggen dan verlies ik het.

Wat zijn jouw ervaringen met beschermengelen?

Een reactie op “Beschermengelen wat moet je over ze weten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *