Ben je een HSP? Kan je op je werk slecht omgaan met prikkels-zensitivity-HSP en werk-hoogsensitief en werk

Is het je wel eens overkomen dat je baas je een e-mail stuurt met een paar wijzigingen over een project waar je de hele week aan gewerkt hebt – en in plaats van dat te accepteren, is je hele dag verpest?

Logischerwijs besef je dat een terugkoppeling een normaal onderdeel is van iedere baan. Je weet dat je baas gewoon behulpzaam wil zijn. Haar veranderingen zijn echt niet zo belangrijk, maar je hebt het gevoel dat elke kritiek een grote schijnwerper op je tekortkoming gericht is.

Soms slaat je fantasie op hol. Je begint het ene verhaal na het andere te verzinnen over wat je baas echt denkt over je (gebrek aan) vaardigheden – ook al zijn er genoeg bewijzen dat je een uitstekende werknemer bent in je functie.

Op dat moment neemt je innerlijke criticus het echt over. De rest van de dag ben je afgeleid en kun je je nergens meer op

Integendeel, het zou je misschien verbazen om te weten dat uit recent onderzoek naar prestaties op de werkvloer blijkt en wat sommige psychologen al weten: Managers beoordelen mensen met een hogere gevoeligheid als de beste presteerders binnen hun organisatie.

Naarmate onze samenleving meer geautomatiseerd wordt, wordt de behoefte aan werknemers met intuïtie, creativiteit en empathie nog groter. De vaardigheden van gevoelige mensen kunnen nooit door technologie worden overgenomen. Ze blijven uitblinken in alles, van sollicitatiegesprekken tot het leiden van teams en in bijna alles daartussenin.

Als je een hoogsensitief persoon bent en besluit om je unieke gaven ten volle te benutten, dan zal je een verrassende en waardevolle bijdrage kunnen leveren.

Lees tip: HSP en omgaan met stress

Vijf tips om je gevoeligheid te gebruiken als een voordeel op het werk

Vertrouw op je communicatieve vaardigheden.

De meeste hoogsensitieve mensen laten zelden hun sterke kanten zien op belangrijke gebieden zoals emotionele intelligentie, ook bekend als emotioneel quotiënt (EQ) – het vermogen om emoties bij zichzelf en anderen te herkennen en te begrijpen. Deze sterke punten zijn onder andere zelfbewustzijn en sociaal bewustzijn.

Aangezien men snel overprikkeld kan raken, kan men hulp nodig hebben op het gebied van persoonlijk- en relatiebegeleiding. Doordat je je bewust bent van emoties, kan het zijn dat je hulp nodig hebt om op een constructieve manier met die emoties om te gaan.

Maar of je nu een team leidt, je collega’s motiveert of een klankbord voor anderen bent, uiteindelijk is je hoogsensitiviteit een communicatieve gave die je kan helpen om je werk soepel te laten verlopen en je loopbaan tot bloei te brengen.

Hoogsensitieve mensen ervaren sterke emoties die gemakkelijk te herkennen zijn. Ze communiceren zo effectief omdat ze niet alleen de woorden horen die uit de mond van anderen komen – ze zijn ook afgestemd op subtiele gebaren en toon.

Spreek je uit als anderen iets gemist hebben.

Dat is nog een voordeel dat je hebt: Je bent niet alleen gevoelig voor gevoelens, maar ook oog hebben voor kleine details die anderen over het hoofd hebben gezien. Jij bent degene die iets opmerkt dat ergens niet helemaal klopt alvorens je bedrijf een nieuwe medewerker aanneemt of die ziet waar het geld het beste naartoe kan worden verschoven als er moet worden bezuinigd.

Je bent pas tevreden als elk detail is uitgewerkt en er rekening is gehouden met onvoorziene omstandigheden. Op het werk – vooral als het snel gaat en er veel zaken veranderen – is deze kracht onmisbaar om de details in het oog te houden.

Lees tip: Wat is hoogsensitief – HSP

Werken in teamverband.

Als jij of iemand die je kent hoogsensitief is, ben je waarschijnlijk een geweldig teamlid. Je hebt een bijzonder vermogen om rekening te houden met de gevoelens van mensen en na te denken over verschillende punten bij complexe besluitvormingen.

Wanneer bijvoorbeeld een collega uit het team onderzoekt welke gevolgen een nieuw beleid zal hebben op de verschillende afdelingen binnen de organisatie, ziet jij de mogelijke voor- en nadelen.

Bovendien gedijt je hierin goed in en draag je bij aan een stimulerende, op samenwerking gerichte werksfeer. Bedenk echter wel dat dit allemaal mis kan gaan als jij degene bent die de uiteindelijke beslissingen neemt. Gebruik daarom eerst je talenten om input en analyses te vergaren en overweeg dan om de mening van anderen te peilen als je je teamgenoten betrekt bij de eindbeslissing.

Gebruik je creativiteit om problemen op te lossen.
Hoewel het soms als een enorme last kan aanvoelen om zo sterk beïnvloed te worden door wat er om je heen gebeurt, kun je door je intuïtieve aanleg ook je creativiteit aanboren.

Misschien heb je altijd een notitieboekje bij je. Of misschien zou je baat hebben bij een whiteboard op je werkplek om ideeën vast te leggen en erover te brainstormen.

Als creatief persoon ben je goed afgestemd op je innerlijke wereld en dit kan leiden tot fascinerende inzichten, innovatieve oplossingen voor problemen en een bijzonder gevoel van vrijheid die de meeste van je collega’s niet ervaren. Zodra jij je op je gemak voelt om gebruik te maken van je creatieve kant, zullen meer collega’s naar jou komen voor ideeën wanneer ze vastlopen.

Wees voorbereid op stressvolle momenten.

De meeste hoogsensitieve mensen doen het niet goed wanneer ze verrast worden tijdens vergaderingen of presentaties. Wanneer belangrijke discussies je emoties de hoogte in jagen, kun je een ongemakkelijk gevoel van controle verlies ervaren. Het beste alternatief is voorbereiding – op de juiste manier.

Probeer zoveel mogelijk te anticiperen op vragen en van tevoren te bedenken wat jouw beste antwoorden zijn, maar vergeet niet dat een te lange voorbereiding ook een struikelblok kan zijn. Probeer niet te stressen en te snel te reageren als er iets mis gaat.

Vooral in het geval van onderhandelingen of sollicitatiegesprekken, overweeg je om een overzicht te maken van de “hoofdpunten” die je het liefst wilt behandelen. Zorg ervoor dat je het niet vergeet – als je zenuwachtig bent, zal je snel dingen over het hoofd kunnen zien.

Het kan zijn dat je als hoogsensitief persoon, die sterke emoties ervaart, het gevoel hebt dat je soms een zware last in je leven draagt, vooral op je werk. Maar de waarheid is dat je waarschijnlijk een enorme hoeveelheid waardevolle informatie kunt delen met je collega’s, klanten en in je loopbaan als geheel.

Het wordt tijd om je fijngevoeligheid te zien voor wat het is: een persoonlijkheidstrek die werkelijk je grootste kracht is. Het is een eigenschap die je kunt zien als iets dat je sociale angst geeft of je nerveus maakt in sommige situaties, of je kunt het zien als een eigenschap die je in staat stelt om de energie van andere mensen te voelen en succesvol te zijn in het leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *