amethist betekenis en de werking van deze bijzondere edelsteen-zensitivity-spiritualiteit-amethist edelsteen

Amethist is de meest populaire kwartskristalsoort en wordt beschouwd als de krachtigste en meest beschermende edelsteen. Deze halfedelsteen wordt vaak gebruikt in sieraden en voor genezingsdoeleinden. Hij is door de eeuwen heen geliefd om zijn prachtige kleuren en zijn vermogen om de geest en gevoelens te beïnvloeden.

Tegenwoordig wordt Amethist gezien als een halfedel kristal, maar vroeger was het een zeer kostbare steen. De schoonheid van Amethist is duidelijk, of de steen nu in zijn natuurlijke staat is, geslepen of gepolijst tot sieraden gemaakt. Het is bovendien de geboortesteen voor Vissen en ook de geboortesteen voor februari, en de edelsteen ter gelegenheid van de zesde trouwjaar.

Lees ook: De maansteen is meer dan een gewone edelsteen

De betekenis van amethist

De opvallende amethistkristallen hebben een lange geschiedenis aan betekenissen en eigenschappen, die allen positief zijn, omdat ze erom bekend stonden de zuiverste verlangen van de mensheid naar voren te brengen.

Amethist ontleent zijn naam aan het Griekse woord ametusthos dat ‘not intoxicated’ betekent. Eeuwenlang werd gedacht dat amethist van pas kon komen bij het voorkomen van dronkenschap en losbandigheid, vandaar dat de oude Grieken amethist droegen en er drinkvaten uit hakten.

De betekenis van amethist verschilt gedurende de eeuwen en culturen en dat is waarom de Feng Shui betekenis van het amethistkristal verschilt en gericht is op het verhogen van welvaart. Het werd ook gebruikt in het oude China als een krachtig hulpmiddel om negatieve energie te verwijderen en alle gevaren te verdrijven die zich kunnen voordoen gedurende de dag.

In de Renaissance werd amethist veel met dierensymbolen gegraveerd, die stonden voor bescherming en veiligheid. Het heeft ook gestaan voor nederigheid en bescheidenheid ondanks het feit dat de machtigste vorsten amethistkristallen hebben gebruikt als een symbool van koninklijkheid.

Amethist werd ook in de oudheid gebruikt door soldaten tijdens oorlogen, vanwege het geloof in zijn krachtige en beschermende aard. Van amethist werd gedacht dat het kwade gedachten beheerst, helpt nuchter te worden en bijdraagt aan de algehele controle over iemands gedachten en bewustzijn.

Oude Egyptenaren gaven een andere betekenis aan de kristallen en droegen sieraden met amethist om zich te beschermen tegen schuldgevoelens en angstige gevoelens, samen met een bescherming tegen hekserij. Er zijn in Egypte bewijzen gevonden die aantonen dat de amethiststeen al 4000 v. Chr. werd gebruikt.

Hoewel de Grieken geloofden in de genezende kwaliteiten van amethist, waren zij niet het enige Europese land dat dit deed. Wereldwijd werden vele culturen aangetrokken door de magie van deze betoverende, mystieke edelsteen.

Of het nu een verband zou zijn met spiritualiteit, alcoholgebruik of koninklijke afkomst, amethisten hebben altijd hun sporen verdiend in folklore, religie en verder in de geschiedenis.

Rome: De Romeinen geloofden ook dat ze beschermd waren tegen drankmisbruik als ze wijn dronken als ze die dronken in een met amethist versierde beker. De stijlvolle drinkbekers symboliseerden de mystieke kracht van de amethist.

Engeland: Macht, rijkdom en koningschap werden vaak geassocieerd met de kleur paars. De Britten versierden de kronen van de leden van de koninklijke familie zelfs met stralende amethistjuwelen.

Rusland: De Russen versierden ook de sieraden en kronen van hun royalty’s met een overvloed aan amethist sieraden. Catharina de Grote adoreerde de paarse steen en eiste dat de steen in al haar persoonlijke eigendommen zou worden gebruikt.

Egypte: De Egyptenaren maakten amethist sieraden en amuletten op basis van edelsteen materialen en betekenissen. Onderzoekers ontdekten dat amuletten werden gedragen voor zowel bijgeloof als bescherming in het hiernamaals.

Katholicisme: Bisschoppen droegen amethist sieraden om hen te beschermen tegen de duivelse effecten van dronkenschap. De heilige mannen droegen vaak ringen van amethist om hen dagelijks te beschermen.

Christendom: De spirituele betekenis van de halfedelsteen wordt vaak vergeleken met Christus. De dieppaarse kleur wordt verondersteld de lijdensweg van Christus bij de kruisiging te symboliseren.

Jodendom: het Hebreeuwse woord voor amethist, “ahlamah”, vertaalt zich naar “droomsteen”. Joden geloofden dat de edelsteen krachtige dromen veroorzaakte. Amethist symboliseerde ook een van de 12 stammen van Israël en sierde het borstschild van de hogepriester Aaron.

Boeddhisme: Tibetaanse boeddhisten verbonden vaak de spirituele kwaliteit van amethisten met Boeddha. Amethistkralen worden gebruikt in de meditatie.

Na de ontdekking van de belangrijkste vindplaatsen in Zuid-Amerika heeft de amethist het grootste deel van zijn kostbare waarde verloren, maar wordt nog steeds beschouwd als de meest populaire edelsteen vanwege zijn toepassingen en metafysische eigenschappen.

 

De eigenschappen en voordelen van Amethist

Amethist is een krachtige en beschermende edelsteen die een breed spectrum aan voordelen heeft. Enkele van de heilzame eigenschappen en krachten van Amethist worden hieronder beschreven:

Een natuurlijk rustgevend middel: Amethist verlicht een mens van stress en spanning, verzacht prikkelbaarheid, herstelt stemmingswisselingen, woede, angst en paniek.
Amethist verhoogt het spirituele bewustzijn: Deze edelsteen heeft een buitengewone helende en reinigende werking. Hij doet dit door de intuïtie te openen en de psychische vermogens van een persoon te versterken.
Bevordert nuchterheid: Het zorgt ervoor dat een persoon een heldere geest heeft in gevallen van overmatig drankgebruik of overmatige consumptie van andere verslavingen. Amethist doet dit door het lichaam te kalmeren en het lichaam te stimuleren, waardoor mensen gefocust blijven en zich bewust zijn van wat er in hun omgeving gebeurt.
Slapeloosheid: Met Amethist in de buurt kan men verzekerd zijn van een gezonde hoeveelheid slaap. Het helpt verder bij het herinneren en begrijpen van dromen.
Hormoonproductie: Amethist speelt een zeer belangrijke rol ten aanzien van de totale stofwisseling met name het in balans brengen van het endocriene systeem door ondersteuning bij de actieve productie van hormonen ten behoeve van het lichaam.
Versterking van het immuunsysteem: Amethist helpt het lichaam bij het bestrijden en elimineren van ziekten. Deze steen helpt het bloed te zuiveren en vermindert zo fysieke, emotionele en psychologische pijn of stress. Amethist is nuttig voor mensen die lijden aan aandoeningen van de longen en de luchtwegen, huidaandoeningen, stoornissen in de cellen en aandoeningen van het spijsverteringsstelsel
Beschermt tegen psychische ongemakken: Door het dragen van het beschermende Amethistkristal krijgt men bescherming tegen verschillende soorten lijden, waaronder geestelijke aanvallen en die als gevolg kunnen zijn van externe bronnen zoals mensen.

 

Gevoelens en emotionele healing van de Amethist

Amethist kan mensen emotioneel ondersteunen, vooral diegenen die rouwen. Dit kristal kan iemand helpen om met pijnlijke ervaringen en persoonlijke verliezen om te gaan. Het versterkt een persoon door emotionele stabiliteit en innerlijke kracht te brengen. Het gebruik van amethist kan de emotionele, fysieke en mentale kanten van iemand met elkaar in verbinding te brengen.

Deze steen wordt beschouwd als de krachtigste steen op het gebied van emotioneel evenwicht, omdat hij iemands emoties in balans brengt en mensen de mogelijkheid geeft om te gaan met zowel emotionele hoogtepunten als dieptepunten. Hij is ook goed voor mensen die last hebben van angst, verdriet, verlies, droefheid en woede.

Daarnaast kan de amethist ook de aura van een persoon reinigen en de kruinchakra en keelchakra stimuleren. Om deze reden worden sieraden met deze steen aangeraden om op het hart of de keel te dragen.

Geest

Amethist heeft een positieve invloed op iemands denken door verlichting van stress, het stimuleren van nieuwe ideeën en het vergroten van paranormale vermogens. Deze steen helpt je om te gaan met problemen en jezelf te kalmeren op het moment dat je te maken krijgt met problemen. Ook mensen die last hebben van angsten en nachtmerries kunnen baat hebben bij deze steen.

In combinatie met meditatie kan dit kristal iemand helpen een dieper inzicht in dingen te krijgen en rust te vinden. Het zou ook kunnen helpen bij het oplossen van problemen, omdat het kan ondersteunen bij het nemen van beslissingen en bij het verkrijgen van de beste oplossingen voor levensvraagstukken.

Met behulp van haar externe vibraties en energie kan zij nachtmerries verminderen, iemands paranormale vermogens versterken, spirituele inzichten bijbrengen, en negatieve gedachten omzetten in positieve. Mensen die last hebben van paranoia of schizofrenie moeten het gebruik van deze steen echter vermijden, omdat zij misschien niet in staat zijn om met zijn intense energie om te gaan.

Lichaam

Sommigen geloven dat de amethist de organen en de bloedsomloop van het lichaam kan reinigen. Het wordt zelfs gezien als een bloedzuiverend middel dat hoge bloeddruk verlaagt en blokkades opheft.

Mensen die lijden aan spanningshoofdpijn kunnen verlichting vinden bij dit kristal omdat het helpt spanning los te laten. Het kan ook slapeloosheid en hersen- en hoofdziekten behandelen, gehoorstoornissen verhelpen, psychologische stress verlichten en tegen geopathische stress beschermen. Het kan ook helpen om dronkenschap en verslaving aan drugs, voedsel en seks te voorkomen.

Amethist kan ook nuttig zijn voor de huid omdat het jeuk en zonnebrand kalmeert. Het bevordert de hormoonproductie, versterkt het immuunsysteem, vermindert blauwe plekken, verwondingen en zwellingen. Hij geneest ziekten van de longen, de luchtwegen en infecties van het spijsverteringskanaal.

Deze steen kan heilzaam zijn voor de darmen omdat hij kan helpen bij het reguleren van de flora en het verwijderen van parasieten.

Spirit

De hoge spirituele vibratie van amethist maakt het een uiterst krachtige steen die kan helpen bij de spirituele bewustwording en het ontwaken van de ziel, de oneindigheid en de Godin. Met behulp van dit kristal zal de drager beseffen dat hij of zij meer kan dan wat het fysieke lichaam kan bieden.

De amethist kan je helpen bij het vinden van je Engelen en Gidsen. Het staat bekend als een natuurlijk kalmeringsmiddel en kan negatieve energieën uit iemands omgeving tegenhouden. Hij bevordert ook het bewustzijn en de meditatie.

Als spirituele steen bevordert hij de liefde voor het goddelijke en moedigt hij onzelfzuchtigheid en spirituele wijsheid aan. Hij kan ook helpen om iemands intuïtie te openen en paranormale gaven te ontdekken. Dit kan het derde oogchakra stimuleren, dat het centrum is van vooruitziendheid en intuïtie.

Tijdens de slaap brengt het intuïtieve dromen die kunnen helpen bij buitenlichamelijke ervaringen. In het algemeen kan amethist een evenwicht creëren tussen de emotionele, mentale en fysieke aspecten van het lichaam. Naast het derde oog chakra kan het ook het keel- en kruinchakra stimuleren.

Amethist toepassingen en Metafysische eigenschappen

De amethist wordt veel gebruikt voor verschillende helende toepassingen en de populairste methode om amethist te gebruiken is in sieraden. De amethistkristallen zijn perfect voor sieraden vanwege hun hardheid, waardoor ze sterk genoeg zijn om niet af te brokkelen tijdens het snijden van edelstenen.

Hoe draag je een Amethist

Mensen dragen ruwe amethist kristallen en amethist sieraden om rust en evenwicht in hun leven te brengen, de meest populaire draagwijzen zijn: hangers, ringen, amuletten.

Diplomaten en zakenmensen kunnen amethist dragen omdat het hen kalmeert en hen helpt met goede argumentaties te komen. Dit is ook goed voor onderhandelaars, zodat ze kunnen omgaan met boze persoonlijkheden en het geeft hen een duidelijk voordeel tijdens debatten. Amethist kan de drager ervan intellectueel redeneren en spiritueel inzicht bijbrengen.

Mensen die te veel uitgeven en gokken kunnen amethist dragen, zodat ze zich kunnen laten leiden om onverstandige investeringen te vermijden. Omdat het een geluks- en voorspoedskristal is, zal het de drager helpen zijn of haar financiële doelen te bereiken.

Daarnaast worden donkere amethiststenen gebruikt als talisman voor creatieve kunsten en bij het maken van gereedschappen. Hij wordt beschouwd als de steen voor kunstenaars, componisten, uitvinders, dichters en schilders. De meeste mensen nemen hun talismanstenen mee omdat het hen geluk en innerlijke rust geeft.

Amethist in huis

Het gebruik van amethist in huis kan op verschillende manieren, zoals in woondecoraties, accessoires en zelfs meubels worden toegepast. Zoek naar artikelen waarin amethist verwerkt is, zoals een onderzetter met edelsteen, een wanddecoratie, een blikvanger, enzovoort. Op deze manier brengt je de Vuurenergie in je huis.

De Vuurenergie van amethist kan activiteit, helderheid, enthousiasme, warmte en verlichting bevorderen. Dit zorgt ervoor dat het een goede aanvulling is in de woonkamer, eetkamer en andere gemeenschappelijke ruimtes van het huis. Het wordt over het algemeen geassocieerd met het zuidelijke gebied van een huis.

Amethist is ook Yang van aard en stimuleert de drang tot actie, emotie, warmte en passie voor nieuwe ideeën, concepten en zelfs seks. Het plaatsen van een amethist in de slaapkamer kan helpen bij het ontwikkelen van onder andere een betere relatie tussen koppels.

Amethist op het werk

Als je op zoek bent naar een steen die negatieve energie van je werkplek kan afvoeren, is de amethist een perfecte keuze. Afgezien van zijn helende eigenschappen, kan het een extra decoratie zijn voor het kantoor terwijl het positieve vibraties binnenbrengt.

Plaats een amethist steen op verschillende plaatsen op je werkplek om zijn positieve energie te maximaliseren. Je kunt er een plaatsen in de toiletruimte, vergaderruimte en andere ruimtes. Je kunt hem zelfs in je auto leggen, omdat je er tijd in doorbrengt.

Omdat de amethist kan helpen de geest te kalmeren, is het een aanbevolen artikel voor de meditatieruimte. Op deze manier kun je je beter ontspannen en stress verdrijven.

Het kan worden geplaatst ten zuiden van de werkplek of ten noorden van het kantoor, zoals bijvoorbeeld jouw kantoor. Het gebruik van amethist kan ook iemands aanzien verhogen, waardoor het een uitstekende steen is voor zakelijke leiders.

 

Mediteren met Amethis

Dit paarse kristal heeft de kracht om de geest tot rust te brengen en deze in een diep bewustzijn te brengen. Wanneer de geest in deze staat is, geeft het prachtige resultaat van heelheid. Want dankbaarheid en volmaaktheid zijn zeer moeilijk te verwerken in onze aura. Amethist, als hulpmiddel bij het oefenen, opent het derde oog en het kruinchakra. Het brengt helderheid in visualisatie en kan meditatie sneller in een diepe staat brengen.

Kies welke steen je gaat gebruiken in de meditatie voor je gaat mediteren. Het is essentieel om inzicht te krijgen in hoe het kristal zich verbindt met je geest en lichaam. Ontdek de details van het kristal, zijn vorm en kleur. Voel zijn trillingen en frequentie. Plaats de Amethist in de kamer of onder het kussen voordat je naar bed gaat. Maak contact op een manier dat prettig aanvoelt. Het kan voor elke persoon verschillend zijn.

Vergeet niet om de Amethist te zegenen en te zuiveren voor aanvang van de meditatie. Spoel het zachtjes af met schoon en stromend water. Gebruik wierook om te zuiveren en een kaars om de energie van de steen te laten toenemen.

Neem een kamer die helder is en zonder storingen of geluiden. Zorg dat je in een kamer bent waar je de voorkeur aan geeft, dat verschilt voor iedereen, als een licht verlichte kamer beter is voor de visualisatie of een donkere kamer voor een betere ademhaling, volg dan precies wat je voelt. Zet elektronische apparaten zoals een mobiele telefoon uit.

Een ruwe steen kan gebruikt worden in een mala ketting als een meditatie hulpmiddel om kalmte te bevorderen en om de meditatieve staat te versterken. Houd een ruwe steen vast of plaats hem aan de zijkant van de oefenruimte. Draag hem als oorbellen dicht bij de kruin of als halsketting dicht bij het hart.

Mensen en Relaties

Amethist kan helpen om een goede verstandhouding met andere mensen op te bouwen, vooral omdat dit je een gezonde verstandshouding zal geven. Je zult ook kalm blijven ondanks ruzies en discussies.

Geliefden kunnen amethist dragen omdat het wordt beschouwd als een steen voor gelukkige geliefden of als een steen voor stelletjes. Men geloofde dat St. Valentijn een amethist ring droeg met een gegraveerde afbeelding van Cupido. Vandaar dat het dragen van amethist kan helpen een diepere band tussen geliefden te creëren, wat kan resulteren in een meer soulmate verbondenheid. Het kan gedragen worden als een verlovings- of trouwring om te zorgen voor trouw in een relatie of als een medaillon om een romantische relatie uit te nodigen met iemand uit het verleden.

 

Amethist als therapie gebruiken

Dagelijkse stress en nuances van werk, school en relaties brengen niet alleen fysieke kwalen maar ook mentale en emotionele aandoeningen met zich mee. De hedendaagse aandoeningen zijn anders van aard en zeer heftig. De geest als het kruinchakra, is het boven en onder van alle aandoeningen. Men gelooft dat de geest het vermogen heeft om alle ziektes in het lichaam te genezen, maar dan met behulp van positieve energie en positief denken.

Amethist is een krachtige supergeleider. Het is een drager van infrarode lichtgolven die negatieve ionentherapie in evenwicht brengt. Dit proces helpt bij depressie, ontstekingen en verschillende chronische aandoeningen. Het is ook een hulpmiddel bij therapieën van sportblessures, gewrichtspijn en slapeloosheid. Sommige artsen dragen amethist stenen in hun zakken om een evenwichtige sfeer te creëren voor aanvang van de therapie met een patiënt.

Ook therapieën bij trauma’s, verbroken relaties, overlijden, traumatische ervaringen uit het verleden kunnen worden ondersteund met de energiegids van de amethist edelsteen. Breng deze mee naar therapiesessies om een gebroken hart, geest of weerstand te helpen helen. Positieve energie kan relaties weer opbouwen of nieuwe maken, zelfs als men verloren is of in nood verkeert.

De ontspanningstechniek met amethist wordt al sinds de oudheid gebruikt. Het maakt ook deel uit van de Ayurveda en de Tibetaanse geneeskunde. Ontspanning is de onmisbare staat in elk genezingsproces. Het maakt het denken helder en het nemen van beslissingen gemakkelijk. Beter worden begint bij het bepalen hoeveel het lichaam aankan en of het de uitdagingen van het stap-voor-stap proces van genezing vanuit holistische of medische benaderingen aankan.

Amethist wordt het “genezende kalmeringsmiddel” genoemd omdat het kalmte geeft om het lot met tevredenheid te aanvaarden. Het maskeert de pijn van elke moeilijke situatie of ervaringen uit het verleden en verhindert het lichaam om verder te gaan op het juiste pad.

Deze ontelbare voordelen zijn zeker life changing en transformatie is binnen bereik met de wonder edelsteen amethist.

Amethist en chakra’s

Amethist heeft het vermogen om lagere trillingen om te zetten in hogere frequenties, die vervolgens negatieve energie transformeert in liefdesenergie. Het werkt met het Derde Oog Chakra, dat zich tussen de wenkbrauwen bevindt. Dit geeft een rustige energie, wat perfect is voor meditatie en voor het ontwikkelen van paranormale vermogens.

Dit kristal werkt ook samen met de kruinchakra of zevende chakra, die zich boven op het hoofd bevindt en als een kroon werkt wanneer hij naar boven uitstraalt. Dit creëert een verbinding met Moeder Aarde en het Universum.

Als kruinchakra brengt het ook rust, helpt het de drager om zich te concentreren voor genezing en een persoonlijke verbinding te maken met het goddelijke. Vandaar dat dit goed is voor mensen die in contact willen komen met het spirituele niveau door te mediteren, bidden, energie genezend werk, het ontvangen van spirituele hulp, of Reiki of pranic healing. Aangezien de Kruinchakra een gelukbrengende chakra is, lijnt het de geest uit met wijsheid wat leidt tot een zuiver inzicht in gebeurtenissen en puur bewustzijn.

Het openen van de Kruinchakra stelt je in staat je te verbinden met je beste zelf, waardoor angst en depressie worden afgevoerd. Dit zal je ook helpen om je capaciteiten en vaardigheden naar boven te halen. De kleur van amethist, die paars en wit is, wordt geassocieerd met de Kruinchakra.

 

Note: een arts is nooit te vervangen voor een edelsteen. Twijfel je aan je aandoening, zorg eerst voor uitsluitsel bij een arts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *