Amerikaanse Sloppy Joes Recept Zensitivity Noordwijk

Al de Amerikaanse hamburger met pickles en zoete aardappelfriet geproefd?

Deze Amerikaanse hamburger staat bovenaan de lijst bij veel Amerikanen: deze heerlijke creatieve hamburger staat als klassieker op het menu in sinds 1930! Het gehakt wordt in een verse tomatensaus met en licht peperige pasta gebakken en geserveerd op een burgerbroodje getopt met zelfgemaakte groente pickles. Als je deze hamburger gaat eten, leg de servetjes maar bij, want deze burger doet zijn sloppy-naam zeker eer aan!

 

Bereidingswijze Amerikaanse hamburger met pickles en zoete aardappelfriet

 

Aardappelfriet bakken

Verwarm de oven voor op 220°C hetelucht oven/240°C. Schil de zoete aardappel, snijd in de lengte doormidden en dan in de lengte 3-5 mm brede schijfjes. Snijd de schijven in dunne, lange frieten en meng ze met 1 el olijfolie en 1/2 tl zout. Leg in een enkele laag op een bakplaat met bakpapier en bak 15-20 min. Schep om en bak in nog eens ca. 5 min gaar en goudbruin.

 

Ui en knoflook bakken

Pel en hak intussen de ui en knoflook fijn. Verhit 1 el olijfolie in een grote koekenpan op middellaag vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak al roerend in 3-5 min zacht.

 

Gehakt braden

Voeg dan het gehakt met 1/4 tl zout en peper naar smaak aan de pan toe. Bak al af en toe hakkend met een spatel ca. 5 min totdat het vlees bijna gaar en bruin is.

 

Hamburgersaus maken

Voeg de Thai chilipasta aan de gehaktpan toe en bak al roerend 1 min. Voeg de gehakte tomaten aan de pan toe en roer door om te mengen. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 8-10 min sudderen totdat het merendeel van het vocht is opgenomen. Voeg de ketjap manis, 1/4 tl zout en 1/2 tl peper toe en kook nog 3-4 min totdat de saus is ingedikt.

 

Pickle maken

Schaaf intussen met een kaasschaaf of dunschiller groentelinten van de wortel en mini-komkommer. Meng 2-3 el azijn (liefst witte wijn of appelcider), 1 tl zout en 2 tl suiker en roer door totdat het zout en de suiker zijn opgelost. Doe de linten in een kom en overgiet met het azijnmengsel. Roer door en zet opzij.

 

Burgerbroodjes bakken

Snijd de burgerbroodjes open en toast ze op de snijkant in een droge, grote koekenpan op middelhoog vuur in 1-2 min goudbruin. Giet de groentelinten af. Verdeel het gehaktmengsel over de onderste broodhelften en top met de groentepickles. Klap de broodjes dicht en serveer ze met de zoete aardappelfriet en ketchup.

 

Ingrediënten Tomatensoep

  • burgerbroodjes
  • rund- en varkensgehakt
  • zoete aardappel
  • ui
  • wortel
  • knoflook
  • mini-komkommer
  • Thai chili pasta
  • tomatenketchup
  • gehakte tomaten
  • suiker
  • peper en zout
  • olijfolie
  • azijn

Gecreëerd door:  Chef-kok Tamara Silverstein van Marley Spoon, deze boodschappen zijn zo in de keuken bezorgt, alle ingrediënten worden per gerecht verpakt en gekoeld thuisbezorgd. Het leven is te kort om slecht te eten; simpele, verse ingrediënten – en een beetje zorg – is alles wat nodig is om iedere dag een goed gerecht op tafel te zetten. Bestel nu snel en makkelijk al deze producten voor dit recept.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *