Acné Op Een Natuurlijke Manier Behandelen,natuurgeneeskunde,gezondheid,zensitivity

Wil je weten hoe je Acné op een natuurlijke manier kan behandelen

Via een pb’tje kreeg ik de vraag van een vrouw of ik iets wist tegen de acné van haar zoon.

Acné is heel vervelend, komt vaak voor in de puberteit door hormonale veranderingen, dikkere huid, grotere talgproductie en verstopping van de poriën, waardoor de bacterie die acné veroorzaakt, toeslaat. Deze leeft van vetzuren in de talg.

Omdat ik betrokkene niet persoonlijk ken, meldde ik alleen een algemeen advies te kunnen geven en dat als iemand ook reguliere medicijnen gebruikt, deze het beste even bij de eigen arts kan navragen of er bezwaar is tegen het gebruik van bepaalde natuurlijke middelen.

Kruiden behandeling tegen Acné

Waar ik het eerst aan moest denken bij acné, is Goudsbloem ofwel Calendula. Dit heeft een reinigende en antibacteriële werking en is ook een geweldige huidhersteller, dus helpt om littekens zoveel mogelijk te voorkomen. Uitwendig en inwendig te gebruiken: stimuleert ook de lever, die een van de reinigende organen is in ons lichaam. De huid is er ook één van evenals de longen en nieren.

Als de huid het zwaar heeft, is het daarom een goed idee om de andere uitscheidingsorganen ook extra te ondersteunen.

Dus is het goed om de longen te stimuleren met een goede ademhaling; wandelen of sporten in de frisse buitenlucht.

Nieren

De nieren stimuleren door extra vochtintake (spa blauw bijv) en een paar weken Guldenroede (Solidago)thee drinken (niet langer dan 3 weken en dan 3 stopweken, om en om). Guldenroede stimuleert de nieren, reinigt en werkt ontstekingsremmend, ook indirect voor de huid.

Paardebloem (Taraxacum) is een heel mooi kruid dat zowel lever als nieren stimuleert en zo ondersteunt bij een vervuilde huid.

Een goed idee is om te stomen met kamillethee: Kamille werkt antiseptisch, pijnstillend en kalmerend, de poriën gaan openstaan door de stoom, daarna schoon deppen.
Met goudsbloemthee, -olie of -zalf nabehandelen.

Zalf maken tegen Acné

Een zalf kun je zelf heel makkelijk maken door vierge kokosolie au bain marie te smelten en er wat tinctuur van goudsbloem door te doen. (Bijenwas erbij is ook geweldig, maar hoeft niet per se en hebben de meeste mensen niet standaard in huis..)

Kokosolie zelf is trouwens heel goed voor de huid en werkt tegen bacteriën (en virussen en schimmels). Wel uiteraard rauwe, vierge kokosolie gebruiken die niet ‘ontgeurd’ ofwel chemisch behandeld is.. 😉

Of je kunt gewoon biologische Calendulazalf kopen..

En is er wat goudsbloem- of kamillethee over? Dan kun je daar ‘s morgens en ‘s avonds de huid mee deppen.

Voeding en vitamines

Belangrijk ook: voeding om acne te voorkomen! Geen varkensvlees of producten met verkeerde dierlijke vetten zoals vet van vlees (waarin het dier zijn afvalstoffen heeft opgeslagen gedurende zijn leven..). Wel vierge olijfolie, biologische roomboter of vierge kokosolie, dus volwaardige en natuurlijke voeding die niet vervuilt.

Vitamine D is ook heel belangrijk voor de huid: zonlicht, eieren en (liefst zure) volwaardige melkproducten. In een ei zit bijna alles (alleen weinig vitamine C) en dit geeft niet de afvalstoffen die vlees geeft.

Verder rauwkost, groenten en fruit. Ofwel zo gezond mogelijk leven.

En.. zacht zijn voor de huid! Vaak douchen mensen te lang en te warm, wat de huid uitdroogt en de natuurlijke zuurtegraad van de huid aantast. Dus beter kort douchen en voorzichtig de huid afdrogen. 💚💚💚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *