9 tips om contact te maken met je spirituele gidsen-spiritueel artikel-spirituele blog-zensitivity-spiritueel magazine

Dit artikel gaat niet over het oproepen van spirituele gidsen, zoals in het oproepen van een gids waarvan je gelooft dat hij je zal helpen. In plaats daarvan richt dit artikel zich op hoe je de spirituele gidsen kunt ontdekken die al aan jou en je leven zijn toegewezen.

Met dat gezegd te hebben, volgen hier enkele tips om in contact te komen met je gidsen.

 

Hoe kom je in contact met je gidsen

Scrying-waarzeggen

Scrying is de oude waarzeggerij waarbij je in een spiegelend oppervlak kijkt, zoals water, spiegels of kristallen bollen, om esoterische informatie te ontvangen. Vanuit een psychologisch perspectief helpt scrying je om in contact te komen met je onbewuste geest en de belangrijke leiding die daarin opgesloten kan zitten.

Scrying is echter iets dat consequent moet worden toegepast – het is niet gemakkelijk. Maar als je een visueel ingesteld persoon bent (d.w.z. iemand die inzicht ontvangt door middel van beelden, ook wel bekend als helderziendheid), is het de moeite waard om je eraan te wijden. Om contact te maken met je spirituele gids via scrying, moet je een intentie zetten om je gids te ‘zien’. Je kunt een mantra of gebed uitspreken om met je gids te communiceren dat je hem/haar wilt ontmoeten.

Veel heksen gebruiken scrying in hun praktijk om waarheden over zichzelf en de wereld om hen heen aan het licht te brengen. Het woord “scrying” betekent “onthullen” of “waarnemen”. Om een scryer te zijn, ga je over naar een ander bewustzijn, een mystieke vlakte, en laat je je bewuste geest achter. De definitie van srying is: “Scrying is de kunst om in een donkere spiegel, water of kristal te staren, voorbij de fysieke ogen te gaan en het innerlijke psychische oog te laten openen waardoor we visioenen en informatie kunnen ontvangen.”

 

Droom analyse

Kies vlak voor het slapengaan de intentie om je spirituele gids in je dromen te zien, te ontmoeten of ermee te spreken. Doe dit twee weken lang en kijk wat er gebeurt. Wanneer je wakker wordt, noteer dan alle vreemde figuren of ongewone patronen die in je droom naar voren komen. Het doel is om herhaling te vinden: welke boodschappen of droomwezens blijven verschijnen?

Soms laten onze spirituele gidsen zich niet direct zien, maar onthullen ze ons symbolisch wie ze zijn. Noteer de symbolen die steeds weer opduiken en schrijf er een dagboek over. Wat betekenen ze? Als je eenmaal een goed idee hebt van wie/wat je gids is, bedank hem dan. Blijf vragen om begeleiding en om hun verschijning in je dromen voordat je naar bed gaat. Het aanleren van lucide dromen begrijpen is ook een krachtige manier om contact te maken met je spirituele gidsen.

Je gedachten stoppen

Een van de beste manieren om contact te maken met je spirituele gidsen is door je gedachten tot stilte te brengen door middel van bepaalde oefeningen, zoals meditatie of mindfulness. Hier is een eenvoudige oefening:

Ga zitten of liggen op een rustige plek waar je niet gestoord wordt door andere mensen. Concentreer je door je rug of bekken met de grond in contact te brengen. Let op je ademhaling en de beweging van je borstkas. Luister naar de geluiden om je heen. Concentreer je op het aanwezig zijn in het NU. Als je piekergedachten hebt, spring dan even op en neer (om de onrustige energie uit je lichaam te verdrijven), en hervat dan je meditatie. Laat je gedachten als een beek worden. Ga zitten en bekijk die stroom als een stille toeschouwer. Probeer niet tegen deze gedachten te vechten, laat ze gewoon stromen. Als je voelt dat je er klaar voor bent, vraag dan om de naam te horen of het gezicht te zien van je spirituele gids. Het kan zijn dat je een tijdje moet wachten, dus wees geduldig. Laat verwachtingen los (ze zullen blokkeren wat je op het punt staat te ontvangen).

Schrijf na afloop een dagboek over je ervaringen. Als je moeite hebt met deze oefening, maak je dan geen zorgen. De meeste mensen doen dat, zelfs ik heb dat nog soms. Oefen het gewoon 10 minuten per dag, en kijk wat er gebeurt.

Bibliomantie

Bibliomantie is het zoeken naar spiritueel inzicht door op een willekeurige pagina van een boek te openen. Deze vorm van waarzeggerij was populair in de Middeleeuwen, maar het is nog steeds een interessante manier om begeleiding te krijgen. Hieronder staat hoe je bibliomantie kunt gebruiken om in contact te komen met je spirituele gidsen:

Ga naar je boekenkast bekijk je boekenverzameling. (Als je geen boeken hebt, ga dan naar een plaatselijke bibliotheek.) Ga voor de boeken staan en sluit je ogen. Vraag om naar een specifiek boek getrokken te worden dat je zal helpen om je spirituele gids te ontmoeten. Ik moedig je aan om je ogen te sluiten als je dit doet, zodat je niet beïnvloed wordt door vooroordelen. Laat je leiden door je innerlijke gevoelens. Wanneer je je aangetrokken voelt, ga dan met je handen over de boekenkast of stapel boeken. Kies het boek waartoe je je het meest aangetrokken voelt (vergeet niet je ogen dicht te houden!). Sla het boek dan willekeurig open en kijk snel naar de bladzijde, of wacht tot een paginanummer in je opkomt. Lees wat er voor je ligt.

Soms vergt bibliomantie enige oefening omdat je een sterke verbinding met je intuïtie moet hebben. Andere keren krijg je geen direct antwoord, maar wel een hint. Onthoud dat spirituele gidsen krachtige wezens zijn met hun eigen persoonlijkheden. Hen aanroepen zal er niet noodzakelijk voor zorgen dat ze zich meteen aan je willen openbaren. Vaak, door zichzelf te verbergen en je te laten werken om ze te ontdekken, leer je onderweg belangrijke lessen.

Visualisatie

Een relatief eenvoudige manier om contact te maken met je spirituele gidsen is door visualisatie. Er zijn al heel wat spirituele gids visualisaties op het internet te vinden die je zou kunnen uitproberen. Je zou zelfs je eigen visualisatie kunnen maken door naar rustgevende muziek te luisteren en je voor te stellen dat je een donkere trap afloopt naar een witte kamer. Vergeet niet om altijd een intentie te zetten voor elke visualisatie. In dit geval zou dat zijn: “Ik wil in contact komen met mijn spirituele gids” of iets dergelijks.

Planten

OK, een kleine waarschuwing. Dit is geen simpele aanpak – en het is zeker niet voor degenen die angstig zijn. Als je serieus contact wilt maken met je gidsen, raad ik je sterk aan om sjamanistisch te reizen met plantengeneesmiddelen zoals ayahuasca, psilocybine paddestoelen, en mescaline onder begeleiding van een betrouwbare genezers of sjamanen. Zelfs marihuana, in de juiste ceremoniële setting, kan een doorgang openen naar de ‘andere kant’.

Houd er rekening mee dat reizen met heilige plantengeneesmiddelen niet altijd brengt wat je wilt – het brengt wat je nodig hebt. Dus terwijl je de intentie kunt hebben om je spirituele gidsen te ontmoeten, kun je in plaats daarvan in een kosmische innerlijke-ruimte reis of een ondergrondse heilige geometrische ego-dood ervaring terecht komen. Het hangt allemaal af van jou en het medicijn dat je op dit moment nodig hebt. (Let op: zorg ervoor dat je mentaal in balans bent voordat je aan deze reizen begint).

Lees ook Beschermengelen wat moet je over ze weten

Trance

Nee, ik verwijs niet naar een muziekgenre. Ik verwijs naar een gemoedstoestand, als of je in een half bewust van het zijn bevindt. Ken je deze bijzondere mentale fase waar je in komt voordat je gaat slapen (technisch gezien de hypnogogische staat genoemd)? Dat is de toestand waar we naar op zoek zijn. Wanneer je in trance bent, is je geest open en ontvankelijk. Het heeft niet langer de typische filters van de bewuste wakkere realiteit. Als zodanig is deze staat perfect om contact te maken met je spirituele gidsen.

Veel oude culturen gebruikten trance om ‘in contact te komen met de goden’. Er zijn verschillende manieren om in trance te komen, zoals zelfhypnose, verschillende ademhalingsoefeningen, ontspanningstechnieken, kijken naar een pendel, visualisatie, drummen, en dansen.

De natuur

Als je de tijd neemt om te kijken en op te letten, is de natuur buitengewoon magisch. Het is ook een prachtige plek om in contact te komen met je spirituele gidsen (vooral dierlijke spirits).

Zoek een plek buiten. Ga in een park zitten, bij een rivier of beek, of ga wandelen. Kijk naar de wolken, het water en de bomen. Kun je gezichten zien? Welke dieren duiken er steeds weer op die je al een tijdje lijken te vergezellen?

Onlangs nog staarde ik naar de wolken. Uit het niets veranderde een bepaalde wolk in het gezicht van een wezen. Ik interpreteerde dit als een duidelijke herinnering aan zijn voortdurende aanwezigheid in mijn leven. En ja, hoewel dit een product van mijn verbeelding kan zijn geweest, zegt het feit dat ik de wolk interpreteerde als een wolk met het gezicht van dit wezen veel over mijn persoonlijk onbewuste.

Lees ook Maak kennis met onze spirituele gidsen en wat zijn spirituele gidsen

Op zoek naar synchroniciteit

Synchroniciteit is een ander woord voor een zinvolle samenloop van omstandigheden. Heb je ooit terugkerende getallen (zoals 3333, 1111, 1212), namen of symbolen in je leven zien opduiken? Let dan goed op. Deze dragen vaak belangrijke boodschappen met zich mee.

Om de synchroniciteitstechniek te gebruiken om contact te maken met je spirituele gidsen, moet je een intentie stellen. Ik stel intenties door gebeden uit te spreken. Hier is een voorbeeld: “Lieve Spirit, als het Uw wil is, help me dan mijn spirituele gidsen te ontdekken. Stuur me alstublieft elke dag tekens die ik kan begrijpen. Dank U.”

Kijk elke dag na of er ongewone en zich herhalende tekens, namen, symbolen, plaatsen of voorwerpen verschijnen. Houd een dagboekje bij en noteer je waarnemingen. Denk na een week na over wat je hebt gezien. Is je iets getoond? Synchroniciteit werkt het best wanneer we in contact staan met ons innerlijke zelf, dus zorg ervoor dat je mindful bewustzijn beoefent.

Spirituele gidsen zijn net zo divers en veelzijdig als menselijke wezens. Het is mogelijk dat je tijdens je leven veel verschillende soorten gidsen zal hebben voor veel verschillende redenen.

Of je nu contact zoekt met je gids(en) door middel van meditatie, zang, trance, psychoactieve reizen, rituelen of eenvoudige observatie, het is geruststellend om te weten dat hulp, in vele verschillende vormen en gedaanten, altijd voor je klaar staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *