20 tips over gezonder leven met kruiden-zensitivity-gezondheidsblog-alles over kruiden-geneeskrachtige kruiden

De Top 20 van bekende en onbekende genezende medicinale kruiden als je op een natuurlijke manier gezond wilt blijven.

Eigenlijk is het moeilijk om een lijst te maken van de meest belangrijke en gebruikte medicinale kruiden. Ik raad mensen aan zich niet te laten meeslepen door je kast vol te proppen met deze nieuwe en onbekende medicinale kruiden.

Begin met een aantal seizoenskruiden en planten en bouw van daaruit langzaam verder, zodat je vertrouwd raakt met verschillende kruiden en planten. Als je gaat wandelen, let dan op j verschillende kruiden die hier groeien – het zijn de gezondste en meest krachtige kruiden die je kunt vinden. Sommige die ik benoem zijn niet hier in het wild te vinden, maar wel online in gedroogde vorm.

Deze lijst bevat belangrijke kruidensoorten die ik graag deel en die over de hele wereld groeien. Deze lijst beslaat meest de noodzakelijke kruiden die we regelmatig en in verschillende seizoenen nodig hebben voor een gezond leven.

 

Top 20 helende kruiden die je thuis moet hebben

Dit zijn de plantaardige producten waar je niet zonder kunt. In deze 20 vind je alle essentiële kruiden die je nodig hebt in een thuisapotheek – immuniteitsversterker, schoonheid, vitamine C, verkoudheid en griep, botten en spiergezondheid, spijsvertering, gewichtsverlies, enzovoort.

1 Zuurzak – Graviola (Annona muricata)

Graviola – Zuurzak is een in het regenwoud groeiend wondermiddel dat bekend staat als een krachtige middel werkt tegen bacteriën, parasieten, reuma klachten en kanker, de ultieme krachtpatser.

Annonaceae acetogenins komen alleen voor binnen de Annonaceae familie (waartoe graviola behoort). Deze bestanddelen zijn bewezen wegens hun werking tegen bacteriën, parasieten, reuma klachten en kanker.

Uit vele onderzoeken is onlangs gebleken dat deze acetogeninen fantastische middelen zijn om enzymprocessen te remmen die alleen in de membranen van kankertumorcellen worden aangetroffen. Daarom zijn ze giftig voor kankercellen, maar niet voor gezonde cellen.

2. Peperwortelboom – Moringa (Moringa oleifera)

Moringa is een wonderboom en genezend wonderkruid waarvan bekend is dat het een overvloed aan antioxidanten, mineralen, eiwitten, essentiële vezels en reinigende eigenschappen bevat. Moringa staat ook bekend om zijn vermogen om het lichaam voorziet van energie, het verlaagt de bloeddruk en het ondersteunt de bijnieren. Moringa werkt als een stollingsmiddel, het hecht zich aan schadelijk stoffen in het lichaam en voert deze vrij snel af.

3. Jergón sacha (Dracontium loretense)

Jergón sacha is een karakteristieke kruidachtige plant uit het Amazonegebied, die een van de krachtigste virus remmende stoffen bevat die in de natuur voorkomen. In het regenwoud van de Amazone gebruiken Indianenstammen de grote knol of wortelstok van de jergón sacha plant als een tegengif voor de beet van slangen. De plant wordt ook gebruikt tegen beten van spinnen, pijlstaartroggen en andere giftige dieren. Het is een krachtig antibiotica, bacterie dodend en kanker bestrijdend medicijn, en ondersteunt de genezing van straling en geslachtsziekten.

4. Braziliaanse gingseng – Suma (Pfaffia paniculata)

Suma wordt ook wel “Braziliaanse ginseng” genoemd en staat bekend als een belangrijk plantaardig middel en als een adaptogeen dat in het Amazonegebied voorkomt. De voordelen van Suma zijn verbazingwekkend vergelijkbaar met die van gewone ginsengs. Het wordt al generaties lang gebruikt als een geneesmiddel en doet dienst als energie- en levenselixer, stimuleert de eetlust, goed voor de bloedsomloop, brengt de bloedsuikerspiegel in balans en is vooral populair als immuunbooster.

5. Steenbreker – Chanca Piedra (Phyllantus niruri)

Chanca piedra wordt ook wel de “stenenbreker” genoemd en staat ook bekend als de krachtigste lever- en galblaasontgifter afkomstig uit het regenwoud. Het werd zo genoemd omdat het gebruikt wordt door verschillende generaties inheemse volken uit het Amazonegebied voor het verwijderen van galstenen en nierstenen. Het is een super genezend tonicum op basis van kruiden met een lang bewezen toepassing ter ondersteuning van de behandeling van hepatitis, verkoudheid en virus, tuberculose, leverziekten en -aandoeningen, bloedarmoede, en leverkanker.

6. Kurkuma – Turmeric (Curcuma longa)

Kurkuma is een ontstekingsremmende en vitamine C-booster wortel. Het is een fantastisch middel om dagelijks te gebruiken om ontstekingen tegen te gaan door het spijsverteringsstelsel en de lever te reinigen. Deze krachtige plant is een middel voor gewrichten, spieren, de huid en zorgt voor kracht en souplesse van het lichaam. ook is het een geweldige wortel tegen ouder worden.

7. Basilicum – Tulsi (Ocimum tenuiflorum)

Tulsi is de meest heilige geneeskrachtige kruid in de ayurveda, een adaptogene krachtpatser die bekend staat om zijn helende werking op het gebied van spijsvertering, bescherming van hart en bloedvaten, en krachtige ontstekingsremmende werking. Het verlaagt het cholesterolgehalte, voorkomt hypoglykemie, verlicht stress door het zenuwstelsel te kalmeren, voorkomt migraine, en herstelt huidbeschadigingen (uitwendig en inwendig). Het is een geweldige superkruid.

8. Brandnetel – Nettle (Urtica dioica)

Brandnetel is een prima remedie voor een lang leven, bekend om zijn ontstekingsremmende, spieropbouwende, goede doorbloeding, testosteron verhogend kruid. De bladeren en de zaden worden ook gebruikt bij stress en als middel om het centrale zenuwstelsel te versterken. De wortels worden meestal gebruikt voor de testosteron- en de prostaatversterkende werking, maar het is ook een geweldige energiebron waar iedereen baat bij kan hebben – niet alleen mannen. Het is een heerlijke om als helende kruidenthee te drinken, en het kan worden gecombineerd met andere soorten kruiden om de werking te versterken.

9. Paddestoel/lakzwam – Reishi (Ganoderma lucidum)

Al eeuwenlang wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar de chemische en therapeutische voordelen van paddenstoelen zoals de reishi. Reishi heeft een weerstandsverhogende stof die in staat is het immuunsysteem te herstellen en wordt vaak toegepast bij therapieën voor en na kanker. De polysacchariden die in de paddenstoelen aanwezig zijn, zijn uitstekende kankermiddelen. Deze verrassende Chinese paddenstoel staat bekend als een uitstekend long- en hartversterkend middel en helpt bij het verlagen van de slechte cholesterol en triglyceriden.

10. Berkenweerschijnzwam – Chaga (Inonotus obliquus)

Chaga heeft een grote bron van versterkende werking op het immuunsysteem. Het ondersteunt bij het elimineren van tumoren, kankercellen, auto-immuunziekten, en milieuvervuiling (zoals straling, vervuiling, zware metalen, enz.)

11. Pau D’Arco (Tabebuia impetiginosa)

Deze heilige pau d’arco-boom wordt al honderden jaren als een krachtig genezend kruid gebruikt, en de bast wordt gebruikt als schimmelwerend en ontstekingsremmend hulpmiddel. Het wordt traditioneel gebruikt voor onbalans in bloedsuiker en bloeddruk, maagzweren, spijsverteringsstoornissen, parasieten, schimmelinfecties, kanker, diabetes en allergieën.

12. Draken bloed – Sangre de Drago (Croton lechleri)

Van Sangre de drago wordt beweerd dat het de beste wondgenezer uit de natuur is. Het is een boom waarvan bekend is dat hij een soort hars afscheidt als je een stukje van de schors afsnijdt. Deze dikke rode hars staat erom bekend te werken als een krachtig inwendig en uitwendig middel met een krachtige antiseptische ondersteuning. Ook bekend om zijn krachtige desinfecterende eigenschappen, heeft dit genezende hars een krachtig vermogen tot het tegengaan van virussen en bacteriën. Velen hebben het ook gebruikt als ondersteuning tegen kanker en bij genezing na een bestraling.

13. Kattenklauw – Cat’s Claw (Unicaria tomentosa)

Cat’s claw staat bekend als de beste immuunbooster uit het Amazonegebied. Het is een van de oudste vastgelegde geneeskrachtige kruiden van het regenwoud, bekend om zijn weerstandsverhogende, kankerremmende, luchtweg- en ontstekingsremmende eigenschappen.

14. Ginseng (Panax ginseng)

Ginseng, een geweldig middel om energie te versterken, staat al eeuwen bekend als de koning onder de medicinale kruiden. In de Chinese geneeskunde wordt ginseng niet alleen beschouwd als een versterkende en energetische wortel, maar wordt het ook gebruikt om de geest tot rust te brengen, angstige en gespannen qi (energie) te verdrijven, het hart te openen en de geest te versterken. Aziatische en Amerikaanse ginseng worden beide gebruikt om het hart, de milt, de longen, de lever en de nieren te versterken.

15. Alg – Spirulina (Anthrospira platensis)

Spirulina, of blauwalg, staat bekend als ’s werelds beste bron van compleet eiwit (ongeveer 65 procent) en levert een breed scala aan sporenelementen en macro-mineralen. Blauw-groene algen zijn in het wild gekweekte superfood die ook veel fytonutriënten en enzymen bevat.

16. Heermoes – Horsetail (Equisetum arvense)

Heermoes is een van de oudste geneeskrachtige planten uit de natuur. Het staat bekend om zijn uitstekende vermogen om botten, beenmerg en wonden te helen dankzij het hoge kiezelzuurgehalte. Het bevat grote hoeveelheden calcium en kiezelzuur in mineralen die speciaal bedoeld zijn voor het herstel van het bindweefsel, de botopbouw en het herstel van de huid. Het wordt ook gebruikt voor de nieren, de ogen en het haar, en voor het reguleren van het immuunsysteem.

17. Rozewortel – Rhodiola (Rhodiola rosea)

Rhodiola is een magische wortel waarvan bekend is dat hij het zenuwstelsel versterkt, depressies bestrijdt, de weerstand verhoogd en het geheugen verbetert, helpt bij gewichtsverlies, een betere seksuele balans geeft en de energieniveaus verhoogt. Het wordt gebruikt om depressie te voorkomen en posttraumatische stressstoornis te ondersteunen. Het bevordert het transport van de precursoren van serotonine, tryptofaan en 5-hydroxytryptofaan in de hersenen.

18. Mangosteen (Garcinia mangostana)

Mangosteen is de koningin van de tropische vruchten. Niet alleen is het een heerlijke vrucht, maar de schil van de mangosteen is misschien wel een van de meest verrijkte vitamine C bronnen die we ooit gekend hebben. Het bevat een enorme hoeveelheid anti-oxidanten die bekend staan om hun anti-veroudering en langdurige eigenschappen.

Het is ook een meesterkruiden genezende versterker voor het endocriene systeem en het immuunsysteem, ondersteunt de genezing van wonden en zenuwschade, en kan helpen bij gewichtsverlies.

19. Onsterfelijkheidskruid – Gynostemma (Gynostemma pentaphyllum)

Gynostemma, ook bekend als jiaogulan, is een plantaardig middel met een versterkende werking en antioxidanten met soortgelijke stoffen als ginseng. Het blad staat bekend om zijn vermogen de bloeddruk te verlagen, het bloed te zuiveren, de alvleesklier te ondersteunen en stress uit het lichaam te verdrijven, en het kan gewichtsverlies ondersteunen door het metabolisme van vetten te versnellen.

20. Peperbes – Schisandra Berries (Schisandra chinensis)

Schizandra bessen zijn een van de zeldzame planten die alle vijf de smaken bevatten: zoet, zuur, zout, bitter en scherp. Deze superbessen staan bekend als adaptogenen, zuiverend voor de lever, bloed en bloedvaten, en als voornaamste bron van medicinale middelen voor de vijf organen. Naast vele andere heilzame voordelen, voorkomt de heilzame werking van deze bessen vermoeidheid en geeft het lichaam een boost in kracht en uithoudingsvermogen.

Let op: Gebruik deze kruiden niet zomaar als je medicijnen slikt, deze kunnen een interactie geven. Het beste is om dit met je arts te overleggen of de apotheek te bellen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *