tips die je bij de nieuwe maan wel of niet moet doen

Elke maand geeft het universum ons een cadeautje dat vaak over het hoofd wordt gezien. Sommigen noemen dit geschenk zelfs ” onzichtbaar “, omdat het een paar uur onzichtbaar is vanaf de aarde. Dit mooie moment wordt de nieuwe maan genoemd en het gebeurt elke 28-30 dagen.

In astrologische termen, de nieuwe maan is een van de maanfasen wanneer de zon en de maan samenkomen of elkaar treffen op dezelfde graad in de hemel – de zon schijnt achter de maan, waardoor ons het zicht op de maan wordt ontnomen. De nieuwe maan betekent het begin van een nieuwe maancyclus, en nog belangrijker, het begin van een aantal nieuwe veranderingen voor jou! Om die reden zijn nieuwe manen uitermate geschikt voor zelfreflectie, om je doelen te stellen en jezelf te verbeteren. (Als je) meer wilt weten over hoe de nieuwe maan je persoonlijk beïnvloedt, kan een geboorte maan consult misschien nodig zijn).

Het interessante is dat de meeste mensen onbewust op deze energie zijn afgestemd en de neiging hebben om in de maandelijkse nieuwe maan veranderingen in hun leven aan te brengen en nieuwe prioriteiten te stellen. Dat is geweldig. Wat nog leuker is, is wanneer je bewust begint met deze energie naar het volgende niveau te brengen. En je hebt geluk, want we hebben de top zeven tips die je kunt uitvoeren tijdens de nieuwe maan, evenals vier tips die je het beste kunt proberen te vermijden. Met deze kennis bij de hand, kun je erop uit gaan en het beste uit deze heerlijke periode halen. Laat het gebeuren!

7 tips om tijdens een nieuwe maan uit te voeren.

Stel een intentie die waardevol is

Elke maand hebben we het geluk dat we met de nieuwe maan een extra boost van energie krijgen om onze intenties te bepalen. Waarom zou je die niet gebruiken om je echt te richten op één of twee intenties waar je enthousiast over bent? Neem de tijd en stel intenties op die duidelijk, beknopt en zo specifiek zijn als je maar kunt. Een voorbeeld hiervan is: ” het verkrijgen van een nieuwe baan die mij veel passie brengt met een hoger salaris dan ik nu heb.” Deze intentie is duidelijk en specifiek. Het laat het universum zien dat je waarde hecht aan salaris en enthousiasme in je volgende loopbaan. Een ander voorbeeld is: ” Ik wil bij mijn volgende poging slagen voor mijn examen.” Dit vertelt het universum wat je wenst te doen en de tijdlijn waarin je het zou willen laten gebeuren.

Steek een kaars aan

Of breng wat licht in je leven. Het is al duizenden jaren gebruikelijk om kaarsen op te steken en ze met intenties op te laden. Het aansteken van een kaars op de donkerste nacht van de maand betekent ons verlangen om net een beetje meer licht in ons leven te brengen. Vraag het universum om licht in je leven te laten schijnen tijdens deze nieuwe maan en alle andere die erop volgen, en laat je kaars dan vanzelf uitbranden. Als je het naar het volgende niveau wilt brengen, vul dan je kaars met een intentie die je tijdens deze maancyclus wilt manifesteren. Je kunt dit doen door de kaars vast te houden, gevoelens van dankbaarheid en liefde op te roepen en het universum te vragen om datgene wat je naar je toe wilt trekken. Steek de kaars aan en laat hem vanzelf uitbranden.

Begin iets nieuws

De nieuwe maan is de meest productieve dag van iedere maancyclus van de maand. Dit is de meest geschikte tijd om een nieuwe initiatief te nemen! Begin aan een nieuwe cursus; solliciteer naar die baan; vraag haar of hem mee uit. Begin met alles en nog wat waar je een passie voor hebt!

Plan een eerste date

11 tips die je wel (of niet) moet doen tijdens de nieuwe maan-zensitivity- nieuwe maan ritueel-nieuwe maan kalender

Over iets nieuws beginnen gesproken, een eerste date is een prachtige aangelegenheid voor een nieuwe maan. De energie bruist van de mogelijkheden en je hebt de kans om de zaadjes te planten voor een nieuwe relatie. (En als je de keuze tussen de dag voor de nieuwe maan en de dag erna, kies dan opnieuw voor de dag erna!

Maak een lijst

Weet je nog die intenties waar we het eerder over hadden? Als je ze super wilt verbeteren, maak dan een hele lijst met alle details waarvan je wilt dat het universum er rekening mee moet houden als het je je grootste verlangens uit laat komen. Stel dat je intentie was om een nieuwe baan te vinden, laten we dan eens in de details treden. Waar zal je kantoor zijn? Wat zijn je werktijden? Wie is je baas? Aan wat voor soort projecten werk je? Hetzelfde geldt voor de liefde. Wat voor soort relatie wil je? Wat doe je met je partner voor de lol? Maak het zo gedetailleerd mogelijk. Het idee is om een beeld in je geest te scheppen van hoe deze nieuwe situatie eruit zal zien als je daar bent, het universum zal ernaar streven om je dat zo dicht mogelijk aan te reiken.

Creëer een heilige plek

De nieuwe maan is de meest geschikte tijd om een heilige ruimte in je huis te creëren om je wonderen uit te voeren. Reinig en zuiver de energie van een plek waar je je manifestatie, meditatie, zelfreflectie wilt doen, en stel zelfs een altaar op. Dit zal een plek zijn waar je alle wereldse onzin weghoudt. Het is de plek waar je zult communiceren met het universum en je grootste dromen zult dromen. Na verloop van tijd, wanneer je die ruimte betreedt, zullen je lichaam en geest weten dat het tijd is om iets magisch te doen. Zorg ervoor dat je de ruimte, nadat je hem hebt ingericht, de hele maand schoon en opgeruimd houdt, zodat er geen slechte vibraties ontstaan. Vergeet ook niet om daar wat tijd door te brengen met je affirmaties en intenties.

Verzin je eigen ritueel

Wanneer je denkt aan zoutcirkels en heksen boven een ketel, bedenk dan dat dit soort rituelen wel bestaan, maar dat we het daar hier niet over hebben. Nou, tenzij je wilt dat het dat is. Het maken van je eigen ritueel is simpelweg het creëren van een aantal gewoontes of gebruiken die je tijdens elke nieuwe maan wilt doen. Het kan zo simpel zijn als mediteren, een yogales, of een brief schrijven. Het kan zelfs zo uitgebreid zijn als het creëren van een ruimte, het maken van een kristalrooster, het nemen van een reinigingsbad, en het zuiveren van je hele woning. Wat het ook is, zorg ervoor dat het ook een pauze rond de nieuwe maan is om na te denken en een paar zaadjes van intentie te zaaien. Het is altijd verstandig om altijd even een pauze in te lassen. Want soms gaan de zaken snel, is je agenda zo druk dat je omkijkt en het is al maand later. Het nemen van consequente pauzes helpt om te voorkomen dat je je niet te ver doorschiet langs een pad dat niet in overeenstemming is met je hart. Gebruik de nieuwe maan als een herinnering om te pauzeren, toegang te krijgen, en je te richten op je dromen.

4 tips wat je niet tijdens de nieuwe maan moet doen

Beëindig nooit iets waarin je gelooft

Een nieuwe maan gaat over creëren! Natuurlijk moet je soms gewoontes, mensen en situaties loslaten die niet meer goed voor je zijn. Echter, het besluit om iets op te geven waarvan je echt houdt (binnen redelijke grenzen) tijdens de nieuwe maan is energie verspilling. Wat je in plaats daarvan kunt doen is een nieuwe aanpak bedenken door na te gaan wat niet werkt en dat vervolgens te vergelijken met wat wel werkt!

Probeer ontmoeting met nieuwe mensen niet te vermijden

Bij nieuwe manen is het bekend dat ze nieuwe mensen in ons leven zullen brengen. Vaak brengen deze nieuwkomers ons lessen waar onze ziel naar verlangt. Laat deze ervaringen niet aan je voorbij gaan. Als je tijdens een nieuwe maan iemand tegenkomt die anders is of buiten je gebruikelijke profiel valt, wees dan open en nieuwsgierig. Probeer over hen te leren. Ze zouden zomaar een ander deel van je spiegel kunnen zijn.

Sla een onverwachte uitnodiging niet af

Over het ontmoeten van nieuwe mensen gesproken, een nieuwe maan is een uitstekende tijd om naar buiten te gaan! Omdat een nieuwe maan de perfecte tijd is om nieuwe mensen te ontmoeten, dit is waarom je ja moet zeggen tegen elke willekeurige uitnodiging die op jouw pad komt. Hoe zou je anders nieuwe mensen ontmoeten? Probeer te voorkomen dat nee zeggen wanneer een goede vriend je uitgenodigd om iets spontaans te gaan doen, vooral wanneer het bij nieuwe maan is!

Besteed geen tijd aan energiezuigers

Dit is een no-no go over het algemeen, ook al kan het niet altijd vermeden worden. Echter, de energie van de nieuwe maan is ongelooflijk bijzonder, dus dit is de enige dag per maand dat energievreters juist vermeden moeten worden. Je wilt zoveel positieve en creatieve energie voelen om intenties te creëren die hoog qua trilling zijn. Energievreters zorgen voor de verkeerde en lage energie trilling . Ze zorgen ervoor dat je in een lage trilling raakt en dat kan onbedoeld invloed hebben op je vermogen om te manifesteren en op wat je manifesteert. Simpel gezegd, laat anderen je energie niet wegnemen!

Wil je weten wanneer de volgende nieuwe maan is? Ga naar deze pagina?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *