10 Persoonlijke Ontwikkeling Tips-hoe werk je aan je persoonlijke ontwikkeling-zensitivity.nl-coachbollenstreek.nl-persoonlijke ontwikkeling

10 Persoonlijke ontwikkeling tips – neem je leven nu in je eigen hand

Als het gaat om iets te doen aan je persoonlijke ontwikkeling, is het van groot belang om te bedenken wat je van plan bent te doen. De eerste stap is het opschrijven van wat je wilt. Als het gaat om je persoonlijke zelfontwikkeling. Plan het. Houdt het kort en bekijk wat er gebeurt. Beschrijf de resultaten in een dagboek. Het uitschrijven van wat je wilt en wat je krijgt, verduidelijkt je denkproces en bekrachtigt je intentie.

Je mag je plan wijzigen of aanpassen wanneer je maar wilt. Indien er geen succes wordt geboekt bij het volgen van de stappen in jouw plan, dan is dat jouw advies om te bekijken wat je hebt gedaan of om je plan bij te stellen.

10 tips die jouw gaan helpen bij je persoonlijke ontwikkeling

1. Meteen beginnen aan je persoonlijke ontwikkeling

Doe vandaag nog iets aan je persoonlijke ontwikkelingsplan. Het zal even duren voordat er blijvende verandering is opgetreden, vandaar dat het raadzaam is nu te beginnen. Je kunt voortborduren op wat je vandaag, morgen etc doet.

“You cannot escape the responsibility of tomorrow by evading it today.”
– Abraham Lincoln

2. Begin met kleine stapjes aan je persoonlijke ontwikkeling

Bij het maken van een plan moeten er stappen worden ondernomen. Verdeel alle belangrijke taken in de kleinste onderdelen, zodat je het overzicht blijft houden. Houd het eindresultaat in het achterhoofd als je je concentreert op al die stappen die je gaat uitvoeren.

3. Leer van andere mensen hoe zij doen aan persoonlijke ontwikkeling

Het succes van andere mensen kan je ten goede komen en je kunt leren van hun fouten. Je eigen ervaring is een harde leerschool, dus leer ook van de fouten van anderen. Als je een mentor of coach kunt vinden, wordt je weg er naar toe gemakkelijker.

Shoppingtips: boeken over persoonlijke ontwikkeling

Advertentie

Als je het je niet kunt permitteren om deze boeken te kopen. Dan is er ook een mogelijkheid om lid worden van een bibliotheek… Of doe een oproep op social media of iemand nog boeken heeft liggen.

4. Omarm verandering bij je persoonlijke ontwikkeling

De wereld verandert voortdurend. Zelfs als je niets doet, zal je automatisch veranderen naarmate de wereld verandert. Daar is geen ontkomen aan. Als mensen en ideeën niet zouden veranderen, zouden we allemaal nog steeds in grotten leven.

De richting van je persoonlijke ontwikkeling moet ook aangeven worden in je plan en ook hoe je gaat veranderen. Welke actie ga je ondernemen? Alleen actie leidt tot resultaten. “Ik zie beter dan ik hoor” komt daarbij in me op.

5. Verantwoordelijk zijn voor de resultaten

Je bent verantwoordelijk voor je eigen vooruitgang. Je bent verantwoordelijk voor wat je vandaag de dag bent en waar je nu staat.

Dat betekent dat het jouw taak is om de stappen in je persoonlijke ontwikkelingsplan te bepalen. Als je er geen moeite voor doet, zal niemand anders dat doen. Het betekent ook dat jij de eigenaar bent van het resultaat en dat niemand anders de schuld heeft.

6. Wees dankbaar en erken je kwaliteiten.

Concentreer je op wat je al hebt. Bedenk hoe anderen zullen profiteren van wat jij doet. Als je jezelf verbetert, zullen die voordelen toenemen. Je persoonlijke ontwikkeling is voor anderen, maar ook voor jou. Als je werkgever deze groei ziet en dat je ze positief toepast. Zal hij je ook eerder je droom functie geven.

7. Doelbewust bezig zijn

Wat je ook van plan bent, het wordt jouw realiteit. Zoek je daadwerkelijke intentie voordat je besluit om iets te doen en zorg ervoor dat je echt wilt wat je zegt dat je wilt. Als je doel en je intentie niet op één lijn liggen, dan verzin je veel excuses en allerlei situaties om je ontwikkeling tegen te houden.

8. Daag jezelf uit

Je doelen moeten net buiten bereik zijn. Als je een onmogelijk doel bereikt, bereid je jezelf voor op een mislukking. Als je vasthoudt aan wat gemakkelijk is, ontzegt je jezelf de voldoening van de prestatie en zal er slechts minimale vooruitgang worden geboekt. Zoek de middenweg met een rekbaar doel in je persoonlijke ontwikkeling.

9. Volg Je Passie

Het heeft geen zin om dingen te doen die je niet leuk vindt. Kies voor activiteiten die je aanspreken en die in lijn zijn met je waarden.

Kies de mensen die je kunnen ondersteunen en die je graag in de buurt wil hebben. Zorg ervoor dat je je hart volgt terwijl je niet wegloopt voor de moeilijkheden. Word een Master in the Art of Living waar mensen niet kunnen zien of je werkt of aan het spelen bent, want voor jou doe je altijd beide!

10 Blijf doorgaan en geef NOOIT op

Het leven werkt in cyclussen en beweegt zich op een ritme. Het zal op en neer gaan. Als je denkt dat alles te langzaam gaat of als het resultaat niet lijkt te veranderen, geef dan niet op, ga door. Er bestaat niet zoiets als continue en snelle vooruitgang en dat betekent dat je persoonlijke ontwikkelingsplan haalbaar en evenwichtig moet zijn. Zoek je ritme en ga mee met de flow. Er bestaat niet zoiets als voltooide persoonlijke ontwikkeling. Je kunt je hele leven blijven leren, veranderen en vernieuwen.

Ik hoop dat je aandachtig naar deze teksten hebt “geluisterd” en dat je bent begonnen met het verbeteren van je eigen persoonlijke zelfontwikkelingsplan door een aantal van de bovenstaande technieken toe te passen! Welke van deze technieken was je favoriet?

P.S. – Als je iets van deze tips hebt opgestoken, reageer dan hieronder en laat me weten over hoe je deze tips voor een persoonlijk ontwikkelingsplan denkt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *