10 Belangrijke Vragen Aan Jou Over Je Leven,bewustzijn,zensitivity.nl

10 Belangrijke vragen aan jou over je leven, als je nu de kans hebt om alles eruit te halen.

Ik kwam laatst een artikel tegen waarin mensen die bezig waren met hun laatste levensreis, aangaven waar ze spijt van hadden. Ze werden zich bewust van dat ze hun leven anders hadden moet aanpakken. Deze bewustzijn wilde ze graag doorgeven aan iedereen die nog bezig is met een rat race. Dit waren de opvallendste uitspraken:

 • Ik wilde dat ik de moed had gehad om een leven te leiden waarin ik trouw aan mezelf was, niet het leven dat anderen van mij verwachtten.
 • Ik wilde dat ik niet zo hard had gewerkt.
 • Ik wilde dat ik de moed had gehad om mijn gevoelens te uiten.
 • Ik wilde dat ik in contact was gebleven met mijn vrienden.
 • Ik wilde dat ik mezelf gelukkiger had laten zijn.

We weten allemaal dat we op een dag zullen overlijden de meeste zijn zich daar wel van bewust, maar veel hebben het te druk en doen hun best om zich af te laten leiden van deze onontkoombare werkelijkheid. Toch is de dood wellicht onze grootste leraar en kunnen we op grond van de bewustwording van de mensen die het leven gingen verlaten. Hun belangrijkste inzichten die ons nu worden aangereikt gebruiken door bewust te worden waarmee je bezig bent. Dat is door een zo goed mogelijk leven te leiden.

Vraag jezelf eens af en wees bewust met wat je denkt

 1. Ben je bewust in de belangrijke keuzes die je in je leven maakt. Met andere woorden, leef je een leven waar je trouw aan jezelf bent of neem je gewoontegetrouw genoegen met de gemakkelijkste oplossingen?
 2. Als je de moed had om doelgerichter en zinvoller te leven te leiden, wat zou je dan anders doen?
 3. Werk je te hard?
 4. Maak je de tijd om dingen te doen die je gelukkig maken?
 5. Wie is de belangrijkste persoon in je leven op dit moment?
 6. Wat is op dit moment het belangrijkste doel in je leven?
 7. Hoeveel energie steekt je in het genieten en waarderen van de mensen, plekken en zaken die voor jou het belangrijkst zijn? Voor de meeste mensen is het delen van quality time met familie en vrienden of het nastreven van hobby’s/sport het belangrijkst en we werken aan een levensstijl die bedoeld is om dat te bereiken. Maar als we de reden van ons handelen uit het oog verliezen, kan de tijd die we met onze geliefden doorbrengen er uiteindelijk toe leiden dat we oververmoeid, boos en wrokkig worden.
 8. Zijn er mensen met wie je meer tijd wilt doorbrengen, maar die je niet als eerste prioriteit wilt maken en zo niet, waarom?
 9. Als je de mensen om wie je het meest geeft niet meer zou zien, zou je er dan zeker van zijn dat ze wisten hoe je je echt over ze dacht?
 10. Als je naar het einde van je lange, moedige, gelukkige, betekenisvolle leven zou kunnen gaan en je zou kunnen voorstellen dat je in je schommelstoel zou zitten, wat zou je dan nu advies aan jezelf geven?

Hoe was dit om deze vraag aan jezelf te stellen? Wat deed het met je? Zou je het nu anders doen of was je al goed bezig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *